بلاگ

طراحی اتاق بازی کودک

طراحی اتاق بازی کودک

چگونه یک اتاق بازی کودک جذاب طراحی کنیم؟ این سوالی است که در هنگام طراحی اتاق بازی کودک خیلی از افراد دغدغه‌مند دارند. اتاق بازی کودک دارای معیارهایی است که شما با رعایت کردن آن می‌توانید به نتیجه‌ای برسید که کودکتان برای آن که به خانه بازگردد بسیار شوق و هیجان داشته باشد.

اتاق بازی کودک یکی از مکان‌هایی است که کودکان بیشترین زمان را در آن سپری می‌کنند و باید این اتاق به اندازه کافی برای فرزندتان جذابیت داشته باشد. برای آنکه فرزندتان در آینده فردی خلاق و موفق شود ملزم به این است که در سنین کودکی خود در محیطی امن و دلنشین رشد کرده باشد.

امروزه بیشتر ما در واحدهای آپارتمانی زندگی می‌کنیم و کمبود فضا برای کودکان همیشه باعث آزار آنها می‌شود و کودکان برای بازی هرجایی از منزل را تبدیل به خانه بازی می‌کنند و این باعث آشفتگی والدین می‌شود؛ اما چاره چیست؟

شما در این مقاله یاد خواهید گرفت که چگونه یک اتاق بازی کودکانه بسازید.

اهمیت طراحی اتاق بازی برای کودک در خانه چقدر است؟

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به تازگی صاحب فرزند شده‌اید باید یک محیطی کاملاً مناسب برای فرزندتان مهیا کنید، اتاق بازی کودکان باید دارای یکسری مشخصات باشد تا از اینکه بچه‌ها در محیط‌های خطرناکی مانند آشپزخانه و پذیرایی بازی کنند؛ جلوگیری داشته باشد.

از طریقی هم آوردن وسایل بازی برای بچه‌ها بیرون از اتاق باعث ایجاد بی نظمی و کلافگی در اعضای خانواده می‌شود برای همین اختصاص دادن یک محیط برای فرزندتان هم برای او و هم برای شما بسیار مفید است. همچنین در این محیط بازی می توانید از وسایل پارکی و بازی، مانند تاب هم استفاده کنید زیرا فواید تاب بازی کردن کودکان بسیار زیاد است که در مقاله ای جدا در رابطه با آن به طور مفصل صحبت کرده ایم.

اهمیت طراحی اتاق بازی برای کودک در خانه چقدر است؟

اصول طراحی اتاق بازی کودک

اتاق بازی، یک منطقه تفریحی کامل است. آیا شما هنگام متولد شدن فرزندتان علاوه بر ایده های طراحی اتاق بازی کودک، آنها را پیاده سازی نیز کرده‌اید؟ اگر چنین کاری را انجام نداده‌اید هنوز دیر نشده است دست به کار شوید زیرا تأثیر بازی در مهارت های اجتماعی کودکان بسیار زیاد است.

شما اگر یک زیرزمین دارید و یا فضای محدودی دارید نباید طراحی دکوراسیون خود را نادیده بگیرید، اگر بتوانید به درستی فضای خود را طراحی کنید، فضای کوچک شما به فضای بسیار شاد و مجلل برای فرزندتان تبدیل می‌شود.

طراحی یک اتاق برای بازی کودکان در زیر زمین که همیشه فضایی نمور و به درد نخورد بوده است ایده بسیار جالبی است که همه می‌توانند از آن بهره ببرند.

 

برای اطلاع از قیمت میز و صندلی کودک کلیک کنید.

 

یکسری نکات که در طراحی اتاق بازی کودک باید رعایت شود:

  • انتخاب سبک دکوراسیون آن
  • انتخاب دکوراسیون با توجه به سلیقه فرزندتان
  • دیوارپوش و کفپوش مناسب
  • طراحی دیوار برای ایجاد قفسه
  • انتخاب رنگ بندی مناسب برای دیوارها، تخت و مبلمان (مبلمان‌هایی با ارتفاع کم و کودکانه بهترین انتخاب است)
  • انتخاب اسباب بازی‌های مناسب با سن کودک
  • توجه به طراحی اتاق بازی کودک از نظر روانشناسی
  • استفاده از اکسسوری‌های مناسب سن کودک
  • استفاده از رنگ بندی‌های روشن که نور را به خوبی منعکس می‌کنند

 

برای خرید فوتبالدستی با قیمت باورنکردنی کلیک کنید.

 

چه اسباب بازی‌هایی برای اتاق کودک مناسب است؟

سوال بعدی که پیش می‌آید این است که ما باید مانند یک مهدکودک یا خانه‌های بازی برای کودکانمان وسایل تهیه کنیم؟ جواب به این سوال مشهود است خیر، برای طراحی اتاق بازی مهد کودک‌ها یا خانه‌های بازی هزینه زیادی را باید متحمل شوید در صورتی که طراحی اتاق بازی کودک در خانه بسیار متفاوت است و شما می‌توانید با کمترین هزینه این کار را انجام دهید فقط کافی است کمی خلاقیت داشته باشید.

در انتخاب اسباب بازی شما باید سلیقه کودکتان را در نظر بگیرید به‌عنوان مثال می توانید برای او استند مشاغل کودک تهیه کنید و یا اگر فرزندتان به حیوانات علاقه زیادی دارد چه اشکالی دارد شما می‌توانید قفسه‌ای را برای حیوانات در نظر بگیرید و یا اگر از دیدن کارتن ماشین‌ها لذت می‌برد شما چندین ماشین در قفسه اسباب بازی‌هایش قرار بدهید و یا برای جوایز به اون ماشین بدهید این رفتارهای به ظاهر کوچک می‌تواند در روحیه فرزندتان تحولی شگرف ایجاد کند.

همچنین شما می‌توانید از استخرهای شن کوچک در اتاق بازی برای افزایش خلاقیت کودک و دست ورزی وی استفاده کنید؛ استفاده از سرسره های بادی مناسب با سن و سال کودک نیز برای او بسیار هیجان‌انگیز است و اگر فضای کافی داشته باشید تاب نیز برای او نصب کنید.

 

برای مشاده لیست قیمت ایر هاکی کلیک کنید.

 

طراحی اتاق بازی کودک و اسباب بازی های آن

از تابلوهای پارچه‌ای و استخر توپ رنگارنگ استفاده کنید!

اهمیت طراحی اتاق بازی کودک یعنی اهمیت دادن به سلیقه و نظر فرزند شما که باعث افزایش اعتماد به نفس وی می‌شود. همان‌طور که قبلاً هم گفتیم اگر به‌عنوان‌مثال فرزند شما به حیوانات علاقه دارد؛ علاوه بر اسباب بازی که برای او در اتاقش قرار می‌دهید می‌توانید از تابلوهای حیوانات نیز استفاده کنید البته بهتر است این تابلوها نقاشی‌های مربوط به حیوانات باشد؛ زیرا باعث ایجاد انگیزه و تقویت خلاقیت کودکتان می‌شود.

یک راهکار عالی برای افزایش اعتماد به نفس فرزندتان این است که از او بخواهید یک نقاشی قشنگ بکشد و همان را قاب کنید و به دیوار بزنید این کار تأثیر شگفت انگیزی را روی فرزندتان ایجاد می‌کند.

در طراحی اتاق بازی کودک با رنگ‌ها بازی بکنید مثلا از استخر توپ رنگی استفاده کنید و یا از بافت‌های مختلف؛ مثلاً از تابلوهای پارچه‌ای برای دیوار استفاده کنید.

ایمنی اتاق کودک

پس از اینکه فضای مناسبی را برای اتاق بازی انتخاب کردید ایمن کردن محیط برای کودک بسیار اهمیت دارد.

اول از همه باید پریزهای برق را با درپوش‌های محافظ ایمن کنید سپس لبه‌های تیز کمدها و دیوارها که نقاط بسیار خطرناکی هستند را با فوم‌های نرم و آماده بپوشانید.

کار بعدی این است که اگر اتاق دارای در و پنجره‌های کوتاه است به‌طوری که دست فرزندتان به آن می‌رسد حتماً دستگیره‌ها را جدا کنید و یا از قفل بودن آنها مطمئن شوید.

درنهایت اشیا تیز و خطرناک و جاهای بلند و دارای ارتفاع را در اتاق کودک شناسایی کنید؛ اشیا خطرناک را از دست کودک دور کنید.

از گذاشتن اشیا تیز و سنگین بالای کمدها خودداری کنید زیرا گاهی کودکان از کنجکاوی با گذاشتن صندلی یا چهارپایه خود را به بالای کمد می‌رسانند و ممکن است به خود آسیب برسانند.

حتماً به نکاتی که گفتیم توجه زیادی داشته باشید؛ زیرا عدم رعایت این نکات گاهی موجب صدمات شدید به کودک می‌شود.

شما می‌دانید رویای کودکتان چیست؟

همیشه قوانین طراحی اتاق بازی کودک نمی‌تواند کمک کننده باشد بلکه گاهی توجه به رویاپردازی کودکان می‌تواند شما را سریع‌تر از آنچه فکر می‌کنید به مقصود برساند و شما را برای طراحی اتاق بازی کودک یاری رساند.

پس اگر می‌خواهید فضایی برای بازی و رشد فکری و خلاقیت کودکتان ایجاد کنید اتاق را مطابق رویاها و افکار او طراحی کنید؛ مثلاً اگر فرزند شما به طبیعت علاقه‌مند از فضایی الهام گرفته از طبیعت برای وی ایجادکننده و یا اگر به فضا علاقه دارد برایش پوسترهایی را به دیوار بزنید که تداعی گر فضا باشد.

البته لازم به ذکر است که فضایی که برای کودکتان در نظر می‌گیرید باید مطابق با سن و سال او باشد.

از وسایل آموزشی غافل نشوید!

در طراحی اتاق بازی کودک از وسایل آموزشی غافل نشوید؛ همه اتاق را از ماشین و اسباب بازی و بازی فومی پر نکنید و جایی را نیز برای کتاب‌ها و بازی‌های کمک آموزشی و خلاقانه قرار بدهید زیر این اتاق صرفاً تاق سرگرمی نیست.

کودک شما باید یاد بگیرد از همان کودکی در کنار بازی مطالبی راهم یاد بگیرد.

برای کودکتان یک میز و صندلی مناسب تهیه کنید و از وسایل آموزشی مانند کتاب، کره جغرافیایی، تصاویر و غیره استفاده کنید؛ می‌توانید در اتاق کودکتان بازی‌های آموزشی و فکری قرار دهید تا علاوه بر سرگرمی، به بلوغ و استعداد فرزندتان نیز کمک کرده باشید.

 

همچنین بخوانید؛ مجموعه قوانین بازی ایرهاکی

 

سقف اتاق کودک را هم طراحی کنید

درست است که اتاق بازی کودک برای خواب طراحی نشده است؛ اما استراحت‌های کوتاه مدت و یا درازکشیدن فرزندتان هنگامی که برایش کتاب می‌خوانید؛ باعث می‌شود که او به سقف اتاق هم توجه کند.

علاوه بر این داشتن سقف رنگارنگ در روحیه فرزندتان بسیار تأثیرگذار است به همین دلیل علاوه بر اصولی که برای طراحی سایر بخش‌های اتاق بازی کودک خود دارید به سقف اتاق هم توجه بسیار زیادی داشته باشید.

اگر می‌خواهید کودکتان را به فضا و کهکشان علاقه‌مند کنید استفاده از نقاشی‌ها و پوسترهای مرتبط با منظومه شمسی نیز می‌تواند گزینه مناسب و جذابی برای او باشد در کنار این ها می‌توانید کمی خلاقیت به خرج دهید و با استفاده از مقداری پنبه، اسمان اتاق بازی کودکتان را ابری کنید.

استفاده از ریسه‌های کوچک نیز تأثیر شگفت انگیزی روی زیبایی اتاق بازی کودک می‌گذارد.

استفاده از وسایل جانبی ماند قفسه‌ها نیز می‌تواند نظم را به فرزندتان آموزش دهد شما می‌توانید در آخر روز از فرزند خود بخواهید وسایل را درون قفسه‌ها سر جایش قرار داده و شما برای جایزه به او یک کتاب یا یک اسباب بازی هدیه بدهید و یا برای او قصه‌ای که دوست دارد بخوانید.

 

خرید مجموعه بازی کودکان پلی اتیلن از تفریح سازان

 

از چه مکان‌هایی برای طراحی اتاق بازی کودک می‌توان استفاده کرد؟

از چه مکان‌هایی برای طراحی اتاق بازی کودک می‌توان استفاده کرد؟

  • زیر راه پله‌ها: با اینکه زیر راه‌پله‌ها گزینه چندان مناسبی به نظر نمی‌رسد؛ ولی شما با یک چیدمان د دکوراسیون خوب می‌توانید این مکان کوچک و تاریک را به یک مکان عالی برای فرزندتان تبدیل کنید؛ در واقع اتاق زیر راه پله حکم همان چادری را دارد که فرزندتان می‌خواهد آن را با وسایل و اسباب بازی‌هایش تزئین کند
  • زیرزمین: اگر زیرزمین منزل شما از لحاظ دما و رطوبت در وضعیت مطلوبی قرار گرفته باشد می‌تواند به اتاق خوبی برای بازی کودکتان تبدیل شود البته فراموش نکنید برای تبدیل زیرزمین به اتاق بازی کودک حتماً از کف‌پوش مناسبی استفاده نمایید (یکی از این کف‌پوش‌ها که بسیار مناسب است، کف‌پوش تاتامی است)

به غیر از این موارد لازم است از ایمن بودن راه پله‌ها هم اطمینان حاصل نمایید چه بهتر می‌شود که روی پله‌ها را موکت کنید تا خیالتان راحت باشد.

  • اتاق نشیمن: شاید اختصاص قسمتی از اتاق نشیمن عجیب به نظر برسد؛ ولی اینکه یک اتاق کوچک یا قسمتی از نشیمن مخصوص کودکتان باشد بهتر است یا اینکه کل فضای نشیمن را با اسباب بازی‌ها و وسایل خود به هم بریزد و باعث آشفتگی شما شود؟

با رعایت اصول طراحی اتاق بازی کودک در نشیمن می‌توانید وسایل بازی کودکتان را سازمان دهی و تجربه داشتن اتاق بازی را به فرزندتان هدیه دهید.

  • اتاق زیرشیروانی: فضایی دنج برای بچه‌هاست. اگر خانه شما دارای همین فضای است بسیار خوشحال باشید و کمی خلاقیت به خرج دهید و آن را به یک اتاق رویایی تبدیل کنید، این اتاق می‌تواند یک اتاق جذاب و فانتزی باشد.

پوشش آسمان و کهکشان در این اتاق بسیار جذاب می‌شود زیرشیروانی سقف بسیار بزرگی دارد و شما می‌توانید با پوستر و چراغ‌های کوچک آن را برای فرزندتان تزئین کنید.

درنهایت هرآنچه را که ما در این مقاله برای شما بازگو کرده‌ایم همگی به پیشرفت خلاقیت و رشد فکری کودک شما کمک می‌کند و شما با بهره گیری از آن‌ها می‌توانید فرزندی خلاق تربیت کنید و اینکه هرچقدر هم که اتاق بازی کودکتان را با گران‌ترین وسیله‌ها پر کنید بازهم نمی‌تواند جای والدینی را بگیرد که زمان کافی برای بازی کردن با کودکشان را ندارند. این اتاق زمانی جذاب خواهد بود که شما در کنار فرزندتان باشید با او بازی کنید و با او وقت بگذرانید.

اتاق بازی کودک یک فرصت مناسبی است که کودک زمانی راهم با خود خلوت کند به صورت مستقل به‌دور از هر آسیب و زیانی با خود بازی کند و به والدین وابسته نباشد.

شما با استفاده از اتاق بازی به کودکتان نظم را نیز آموزش می‌دهید به‌طوری‌که بتواند وسایلی را که به‌هم‌ریخته خودش جمع کند و درنهایت به حریم خصوصی او احترام بگذارید و اجازه دهید هرطور که مایل است وسایلش را مرتب کند.

 

4.9/5 - (7 امتیاز)

یک نظر در “طراحی اتاق بازی کودک

  1. مونا گفت:

    اتاق بازی که برای دخترم داریم درست میکنیم از مقاله شما برای دیزاین و طراحیش استفاده کردیم خیلی موثر و کاربردی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *