بلاگ

0 تا 100 راهنمای صدور مجوز برای خانه بازی

اخذ مجوز برای خانه بازی

فهرست مطالب

 

صدور مجوزهای لازم برای خانه بازی، بستگی به محل سکونت و یا محلی که می‌خواهید خانه بازی در آن تأسیس شود دارد و باید ببینید کدام ارگان مسئولیت این کار را برعهده داد و به آن مراجعه کنید.

گاهی بعضی افراد هستند که ابتدا یک‌خانه بازی را تجهیز می‌کنند و بعد پیگیر دریافت مجوز می‌شوند؛ ولی این کار عاقلانه نیست و ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند.

درآمد خانه بازی بالاست اما هزینه تأسیس راه اندازی خانه کودک زیاد نیست در واقع این شغل یکی از بهترین و پرسودترین مشاغل به‌حساب می‌آید؛ اما دغدغه افرادی که عهده‌دار تأسیس آن هستند، اخذ مجوز از ارگان و یا سازمان‌های دولتی است و نگران این هستند که در گرفتن مجوز تأسیس خانه بازی دچار مشکل شوند و اینکه اصلاً آیا خانه بازی مجوز می‌خواهد؟ یا مجوز خانه بازی را از کجا بگیریم؟ اینها همه از جمله دغدغه‌هایی است که برای شروع کسب‌وکارشان دارند. در این مقاله راهنمای کامل مجوز لازم برای راه اندازی خانه بازی کودک را خواهید خواند.

گرفتن مجوز خانه‌های بازی چه شرایطی دارد؟

برای پاسخ به این پرسش که آیا خانه بازی نیازمند مجوز است یا خیر باید بگویم هر فعالیتی که قرار باشد انجام شود و نیازمند تخصص و استاندارهای لازم نیز باشد؛ نیازمند اخذ مجوز است. خانه بازی یک کسب‌وکار نوظهور و تازه در ایران است که چند سال است رونق گرفته است و می‌توان به‌صورت کلی گفت که خانه بازی تحت‌نظر ارگان خاصی نمی‌باشد.

اما سؤال‌هایی که در اینجا مطرح می‌شود این است که مجوز خانه بازی را از کجا باید گرفت؟ اینکه مجوز خانه بازی از کجا بگیرم بسته به شهر محل سکونت شما دارد؛ البته برای اینکه اطلاعات کامل‌تری را در این باره دریافت کنید به ادامه مطالب توجه کنید

سؤال دیگری که مطرح می‌شود این است که آیا می‌توان برای اخذ مجوز خانه بازی از شهرداری پیگیر بود؟ پاسخ این سؤال دارای ابهاماتی است و می‌توان گفت برای دریافت مجوزهای لازم برای خانه بازی شاید بتوان شهرداری را اولین ارگانی دانست که مرتبط با این قضیه است؛ اما سازمان شهرداری بعضی از شهرها مسئولیتی را بابت اخذ مجوزهای لازم برای خانه بازی ندارد.

نکات و شرایط اخذ مجوز برای خانه بازی

شرایط اخذ خانه بازی کودک

برای دریافت مجوزهای لازم برای خانه بازی یکسری نکات و شرایطی وجود دارد که متقاضی باید آنها را رعایت کرده و بعد اقدام به دریافت مجوز خانه بازی نماید.

  • اولین شرایطی که برای اخذ مجوز تاسیس خانه بازی کودک باید داشت، این است که مسئول فنی خانه کودک باید دارای مدرک کارشناسی مرتبط باشد
  • همچنین داشتن سابقه کار مرتبط نیز یکی از شرایط و مدارک لازم برای مجوز خانه بازی کودک به شمار می‌آید، اگر سابقه کار ندارید باید مدرکی مبنی بر گذراندن دوره مربوط به آموزش کودک را داشته باشید.
  • باید تمامی مسئولان و پرسنلی که درخانه‌بازی مشغول به کار هستند خانم باشند
  • تعداد پرسنل موجود در خانه کودک باید استاندارهای لازم را داشته باشد (تعداد کارکنان باید مطابق با استاندارهای لازم باشد به‌گونه‌ای که به‌ازای هر 10 کودک حضور یک مربی الزامی است)

موافقت‌نامه اصولی و اخذ مجوز برای خانه بازی

یکی از شرایطی که اخذ مجوز دارد این است که شما موافقت‌نامه اصولی را دریافت کنید و برای رعایت مفاد آن یک ‌سال زمان دارید و زمانی که موافقت‌نامه برای کار شما صادر می‌شود به این معنی نیست که شما اجازه شروع کار را دارید؛ بلکه این موافقت‌نامه دارای بندها و اصولی است که باید به آن پایبند باشید و آن‌ها را رعایت کنید. اگر شما نتوانید بعد از مهلت یک‌ساله‌ای که به شما می‌دهند؛ مفاد موجود در قرارداد را اجرا کنید، فقط بار دیگر می‌توانید شش‌ماهه این قرارداد را آن‌هم فقط برای یکبار تمدید کنید در غیر این صورت قرارداد باطل خواهد شد.

درصورتی‌که مفاد موجود در قرارداد را انجام دادید، پروانه فعالیت شما به مدت سه سال برای شما صادر خواهد شد.

مدارک لازم برای تأسیس خانه بازی

از مدارک لازم برای تاسیس خانه بازی کودکان که باید ارائه داد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدارک شناسایی و سوابق تحصیلی و کاری (داشتن تابعیت از جمهوری اسلامی و داشتن شرایط سنی حداقل 25 سال و حداکثر 65 سال)
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و آخرین مدرک تحصیلی فرد خواهان مجوز؛ آخرین مدرک تحصیلی باید حداقل لیسانس باشد
  • اصل و کپی کارت ملی و 4 قطعه عکس 4*3
  • اصل و کپی کارت پایان خدمت برای آقایان
  • اصل فرمی که توسط شما پرشده باشد که مبنی بر درخواست تأسیس خانه کودک است
  • ارائه یک پروپوزال یا طرح توجیهی در 2 صفحه (به این منظور که علت و چرایی تأسیس این محل را توضیح دهید)
  • داشتن سابقه حداقلی 5 سال در زمینه‌های فرهنگی و هنری حتی با مدرک دیپلم نیز پذیرفته می‌شود؛ اما اگر رشته شما مرتبط نباشد این سابقه کاری باید ۱۰ساله باشد.

گرفتن مجوز برای خانه‌های بازی از شهرداری یا بهزیستی؟

همان‌طور که قبلاً نیز در متن به آن اشاره کرده‌ایم اخذ مجوز خانه بازی به دلیل نوظهور بودن این کسب‌وکار مربوط به ارگان خاصی نیستند و شما باید در شهر محل سکونت خود پیگیری این موضوع را انجام دهید و به این موضوع بستگی دارد که در شهر موردنظر شما کدام ارگان مسئولیت این کار را پذیرفته باشد این ارگان می‌تواند شهرداری، بهزیستی، اداره اصناف، اداره تربیت‌بدنی و وزارت ارشاد و غیره باید که شما باید پرس‌وجوهای کافی را داشته باشید و به یکی از این ادارات مراجعه کنید.

شهرداری‌ها تعهدی برای پیگیری و مؤاخذه مراکز خانه بازی را ندارند؛ اما در یکسری از شهرها که انگشت‌شمار نیز هستند برای دریافت مجوزهای لازم برای خانه بازی باید به شهرداری آن شهر مراجعه کرد و مدارک را به آن تحویل داد.

بهزیستی‌ها نیز مسئولیت دادن مجوز به مهد کودک‌ها را دارند و چون ماهیت خانه بازی با مهدکودک نیز متفاوت است؛ درصورتی‌که بخواهید؛ مانند مهدکودک‌ها از کودکان در زمان طولانی‌تری نگهداری کنید باید برای اخذ مجوز به سازمان‌های بهزیستی مراجعه نمایید. پس این ارگان نیز مسئولیت خاصی در قبال دادن مجوزهای لازم برای تاسیس خانه بازی را ندارد.

اما بااین‌حال مکان موردنظر شما باید دارای استانداردهایی باشد؛ زیرا سازمان‌های استاندارد ناظر بر فعالیت شما است.

اخذ تأییدیه از سازمان استاندارد و اخذ مجوز

کسانی که متقاضی اخذ مجوز برای خانه کودک خواهند بود بداند که راهی طولانی را در پیش دارند البته که اخذ مجوزهای لازم برای خانه بازی نسبت به اخذ مجوز برای مهدکودک‌ها بسیار راحت‌تر است؛ ولی باز هم آن‌قدرها نیز راحت نخواهد بود.

متقاضیان باید ابتدا یک مکان با متراژ مناسب انتخاب کنند و شرایط و استانداردهای لازم را در نیز فراهم آورند، رعایت استاندارد از شرایط اولیه و واجب تأسیس خانه کودک خواهد بود.

یکی دیگر از مسائلی که در مقابل کسانی است که می‌خواهد خانه بازی تأسیس کنند این است که تأییدیه از سازمان استاندارد داشته باشند و این ملزم به رعایت بعضی از اصول و قواعد است.

اول‌ازهمه سازمان استاندارد قانون مشخصی برای دادن تأییدیه ندارد؛ ولی یکی از مواردی که واضح و مبرهن است، استاندارد بودن وسایل و محصولاتی است که برای خانه بازی تهیه کرده‌اید. همه اجناس باید از استانداردهای کافی اعم از جنس، ابعاد و طراحی و غیره استاندارد باشد.

درصورتی‌که وسایل شما ثبت در سامانه استاندارد نشده باشند قادر به دریافت مجوزهای لازم برای خانه بازی نخواهید شد همچنین باید در تهیه و خرید وسایل  خانه بازی به استاندارد بودن آن‌ها توجه نمود تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود و ایمنی کودک نیز تضمین شود.

درصورتی‌که اتفاقی برای کودکان در مراکز خانه بازی فاقد مجوز بیفتد، به دلیل عدم دریافت مجوز، مسئولین ذی‌ربط می‌توانند نسبت به پلمب این مرکز اقدام کرده و فردی که مسئول خانه بازی است را نیز جریمه نقدی کنند؛ پس از گرفتن مجوزهای لازم برای خانه بازی غافل نشوید که امری بسیار مهم و ضروری است.

شرایط عمومی دریافت مجوز خانه بازی

برای دریافت مجوزهای لازم برای خانه بازی یکسری شرایط عمومی وجود دارد که فرد مؤسس باید آن‌ها را داشته باشد که به او مجوز شروع فعالیت را بدهند؛ حتی گاهی در صورت داشتن این شرایط نیز فرد موفق به دریافت مجوز نخواهد شد؛ زیرا ممکن است باقی شرایط، آزمون‌ها یا پروپوزال و جلسه توجیهی را با موفقیت پشت سر نگذاشته باشد.

از جمله شرایط عمومی دریافت مجوز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تابعیت جمهوری اسلامی
  • داشتن عدم سوءپیشینه کیفری و قضایی
  • داشتن سلامت روحی و جسمی مورد تأیید پزشک
  • عدم اعتیاد
  • اعتقاد به اسلام و یا یکی از دین‌هایی که مرسوم است و در قانون اساسی ثبت شده است

مراحل اخذ مجوز خانه بازی کودک

مراحل اخذ مجوز برای تأسیس خانه بازی کودکان چیست؟ اولین اقدامی که لازم است کسب پروانه برای خانه بازی است و فرد باید دوره‌های مربوطه آموزشی کودک را گذرانده باشد درصورتی‌که این آموزش‌ها را در مراکز بهزیستی گذرانده باشید به شما پروانه کسب ارائه می‌شود

بعد از دریافت پروانه کسب باید برای دریافت موافقت‌نامه اقدام کنید که تأیید صلاحیت فرد توسط کمیسیون‌های مربوطه انجام می‌شود.

در نهایت باید حوزه فعالیتی خود را به‌صورت مشخص و دقیق اعلام کند و بگوید چه‌کارها و اقداماتی را قرار است درخانه‌بازی انجام دهد؛ پس می‌توان گفت این‌ها مراحل اصلی اخذ مجوز برای تأسیس خانه بازی هستند.

کامل بودن مدارک و زمان اخذ مجوز

اگر مدارکی را که پیش از این برایتان گفتیم را به‌صورت کامل به مراجع ذی‌ربط ارائه دهید، یک جلسه‌ای برای شما برگزار می‌گردد که به‌عنوان یک جلسه توجیهی به شمار می‌آید، همچنین بعد از جلسه نیز آزمونی از شما گرفته خواهد شد که شما باید در این آزمون حداقل نمره قبولی را کسب کنید.

آزمون شما برای بررسی به شورای مراکز مشارکتی فرستاده خواهد شد و آن‌ها بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند.

بعد از آنکه شما گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد را ارائه دهید آن‌ها نیز این موارد را بررسی می‌کنند تا از صحت آن اطمینان پیدا کنند.

پس از همه این موارد و بررسی‌ها به شما اطلاع می‌دهند که ملکی را که مدنظر دارید معرفی کنید و حداکثر دو هفته زمان می‌برد تا کارشناسانی به محل مربوطه بفرستند و آنجا مورد تأیید یا عدم تأیید اعلام شود.

باید حتماً در نظر داشته باشید که آدرس ملک شما جزئی از مجوز است حتماً از درست بودن آن اطمینان حاصل فرمایید؛ زیرا در صورت مغایرت خودتان به مشکل خواهید خورد.

حداقل زمانی که لازم است این مراحل طی شود و شما به مجوز خانه بازی خود دست یابید ۶ ماه است و با این مجوز شما صرفاً قادر به تأسیس یک خانه بازی خواهید بود و باید فعالیت‌هایتان در چارچوب خانه بازی باشد.

خانه بازی مشارکتی؛ اخذ مجوز توسط شهرداری

خانه بازی مشارکتی در اصل تفاوت‌های کوچکی با خانه بازی کودک دارد و می‌توان گفت که در خانه‌های بازی مشارکتی فعالیت‌های تفریحی، آموزشی و پژوهشی برای کودکان زیر ۶ سال انجام می‌گیرد. در این مراکز شما می‌توانید فعالیت‌هایی مشابه به مهدهای کودک داشته باشید؛ یعنی به روند یادگیری کودک کمک کنید و یا از کودکان مدت‌زمان طولانی‌تری نگهداری کنید.

در این صورت است که به این مراکز خانه بازی مشارکتی گفته می‌شود و اخذ مجوز آن فقط توسط شهرداری امکان‌پذیر است؛ اما اخذ مجوز برای همچنین مراکزی به‌مراتب سخت‌تر از خانه‌های بازی ساده است؛ زیرا در آن میزان تحصیلات و سابقه کاری مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است.

خب سؤالی که پیش می‌آید این است که دریافت مجوز خانه کودک معمولی چه‌کار کنیم و به کدام حوزه مربوطه مراجعه کنیم؟ مرجعی که برای تعیین شرایط تأسیس خانه‌های بازی در بعضی از مراکز استان در نظر گرفته شده است سازمان بهزیستی کشور است.

زیرا این مراکز مسئولیت نظارت بر کودکان را برعهده دارد و شما برای آگاهی از اخبار و اطلاعیه‌های مربوط به مجوزهای لازم برای خانه بازی می‌توانید به سایت بهزیستی مراجعه کنید و یا به‌صورت حضوری به شعبات بهزیستی محل سکونت خود بروید تا خیالتان از اطلاعات به‌دست‌آمده راحت باشد.

مشاوره رایگان راه اندازی خانه بازی

اگر هنوز از خدمات رایگان مشاوره راه اندازی خانه بازی تفریح سازان استفاده نکرده اید. از شروع کارتان دست بکشید!

مرکز تفریح سازان ارائه دهنده تخصصی خدمات مشاوره در راستای احداث و راه اندازی بهتر هر یک از این خانه‌های بازی است. اگر خواهان ارائه بهتر خدمات با قیمت اقتصادی و موفقیت تضمینی برای راه اندازی یک خانه بازی هستید و یا هر مرکز بازی دیگری باید حتماً از خدمات مشاوره این مراکز استفاده کنید.

این مرکز در طول سال‌های گذشته بهترین تجهیزات برای استفاده از این خانه‌های بازی را در دسترس مشتریان قرار داده است. ما می توانیم در روند طراحی و آماده سازی خانه‌های بازی بهترین خدمات را به شما ارائه دهیم. برای استفاده از تجربیات مشاورین این مرکز معتبر باید با کارشناسان فعال آن در تماس باشید و شرایط و بودجه مد نظر را برای راه اندازی خانه بازی در شهر خود مشخص کنید.

مشاوره خانه بازی کودک

جمع‌بندی

پس باتوجه‌به توضیحاتی که در مقاله برای شما ارائه شد با این که راهی پرپیچ‌وخم در انتظار شما خواهد بود؛ ولی این کار برای شروع فعالیت شما لازم و ضروری است پس هرچه زودتر مدارک لازم برای تأسیس یک‌خانه بازی آماده کنید و نسبت به مراجعه حضوری اقدام کنید.

با اینکه خیلی از افراد می‌گویند می‌توان خانه بازی را راه‌اندازی کرد و بعد از مدتی که بازرس به خانه بازی آمد از او راهنمایی خواست و اقدام به اخذ مجوزهای لازم برای خانه بازی نمود؛ اما این روش ریسک بسیار زیادی دارد؛ زیرا خیلی از بازرسین این بهانه‌ها را پذیرا نمی‌باشند و اقدام به تعطیلی محل کسب شما خواهد کرد.

با اینکه باز هم سازمان مشخصی اعلام نشد که مسئولیت اخذ مجوز برای خانه‌های بازی را قبول کند؛ اما شما باید نسبت به گرفتن مجوز اقدام کنید و به مراکز مختلف موجود در شهرتان بروید و خواستار مجوز شوید.

____________________________________________________________

سوالات متداول

1- خانه بازی زیر نظر کجاست؟

مجوز خانه بازی در 90% شهرها نیاز نیست. در واقع راه اندازی آن‌ها هیچ احتیاجی به دریافت مجوز از نهادهای مربوطه ندارد. البته در برخی از شهرها محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد. برخی از شهرها در خصوص راه اندازی این مراکز مجوزهایی به افراد ارائه می‌دهند. این مجوزها از سوی سازمان‌های بهزیستی، آموزش پرورش و یا شهرداری ارائه می‌شوند. برای این کار می توانید از اداره اصناف استعلام بگیرید تا شرایط دقیق را برای شما شرح دهند.

2- مجوز خانه بازی کودک را از کجا باید گرفت؟

در صورتی که در برخی شهرها به این مجوزها نیاز داشته باشند، باید آن‌ها را از ارگان‌هایی مانند شهرداری و بهزیستی و یا حتی اداره آموزش و پرورش دریافت کرد. سازمان بهزیستی در برخی از شهرها و استان‌ها با امور مربوط به کودک سروکار دارد و به همین خاطر در خصوص راه اندازی خانه‌های مربوط به بازی کودکان نیز دخالت می‌کند.

3-آیا خانه بازی مجوز می‌خواهد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت در بیشتر شهرها این نیاز وجود ندارد. اما در برخی شهرها حساسیت‌هایی در این زمینه ایجاد می‌شود که استفاده از این مجوزها را ضروری می‌کند.

4- چگونه مجوز خانه بازی بگیریم؟

برای دریافت این مجوزها در شهرهایی که با وجود آن‌ها احداث خانه‌های بازی میسر می‌شود باید درخواست خود را به سازمان‌های رسمی (که می تواند هر یک از سازمان هایی که در بالا نیز نام بردیم باشد) مربوطه ارائه دهید و با ارائه کامل مدارک مجوز مورد نیاز را به دست آورید.

1.8/5 - (114 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *