بلاگ

تاثیرات بازی والدین با کودک

تاثیرات بازی والدین با کودک

بازی بخش بزرگی از زندگی روزمره کودکان محسوب می‌شود. از این‌ رو کودکان اوقات فراغت خود را با انجام دادن بازی‌های مختلف سپری می‌کنند و زمانی که خسته شدند استراحت کرده و مجدداً شروع به بازی می‌کنند. اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که کودکان تقریباً ۹۰ درصد از فعالیت روزانه‌شان را به بازی کردن اختصاص می‌دهند و مابقی فعالیت‌هایشان را برای استراحت در جهت بازی مجدد سپری می‌کنند. در واقع بازی تأثیرات بسیار زیادی بر روی سلامت جسمی و ذهنی کودکان دارد. از این رو به هیچ عنوان نباید از این موضوع غافل شد. بازی والدین با کودک تأثیرات زیادی بر روی سلامت روحی کودک می‌گذارد.

تأثیر بازی والدین با کودکان

کودکان علاقه بسیار زیادی به بازی کردن با والدین خود دارند. به همین دلیل کودکان در طول روز چندین بار به والدین خود پیشنهاد هم‌بازی شدن می‌دهند. اما بعضی از والدین به این موضوع توجهی ندارند. در واقع تأثیر بازی والدین با کودکان بسیار زیاد است. تأثیراتی که والدین با هم بازی شدن با فرزندان خود می‌توانند بر روی سلامت جسمی و ذهنی کودکان بگذارند غیرقابل‌انکار است. کودکان مشتاق بازی کردن با والدین خود هستند.

از این رو پدر و مادر به هیچ عنوان نباید از اشتیاق زیادی که کودکشان برای بازی کردن با آنها دارد غافل شوند. بازی با کودکان به والدین این فرصت را می‌دهد تا شناخت بهتری از کودک خود داشته باشند. در واقع والدین می‌توانند با بازی کردن با فرزند خود مهارت‌های جدیدی را به او آموزش دهند.

پدرها و مادرها می‌توانند با استفاده از روش‌های گوناگونی که کودک را سرگرم می‌کند و مهارت‌های زیادی را آموزش می‌دهد نقش بسیار پررنگی در خوشحال کردن کودک و آموزش مهارت‌های مختلف به کودک داشته باشند. همچنین والدین می‌توانند با استفاده از تجهیزات خانه بازی و تجهیزات شهر بازی کودک خود را ساعت زیادی سرگرم کنند.

روش‌های بازی پدر و مادر با فرزند

روش‌های بازی پدر و مادر با فرزند

پدر و مادر باید شیوه بازی کردن با فرزند خود را بلد باشند تا بتوانند فرزند خود را ساعاتی سرگرم کنند. در ابتدا والدین باید روش های بازی پدر و مادر با فرزند را بلد باشند و مسائل و بازی را از دیدگاه کودکان ببینند تا بتوانند؛ مانند فرزندشان با ذوق بازی را انجام دهند. علاوه بر این باید بدانند که بازی والدین با کودکان بسیار ساده و آسان است.

کافی است تا قوانین بازی که کودکشان بیان می‌کند را رعایت کنند تا بتوانند از بازی کردن با کودک خود لذت ببرند و هم رضایت فرزندشان را جلب کنند. دومین نکته این است که پدر مادر همواره سعی کند که بازی‌هایی که دارای تحرک و جنبش است را برای فرزندانی که با اضافه وزن مواجه هستند انتخاب کنند. البته بعضی از کودکان زمان زیادی برای انجام بازی‌های کامپیوتری می‌گذارند که این بسیار مضر و خطرناک است.

زیرا فعالیت جسمی‌شان در طول روز کم می‌شود. علاوه بر این تأثیرات منفی که بازی های کامپیوتری بر روی روحیه کودکان دارد بسیار زیاد است؛ لذا پدر و مادرها باید با پیشنهادهای جذاب کودک خود را از بازی‌های کامپیوتری دور کنند.

 

ببینید: قیمت تجهیزات شهر بازی

 

فواید بازی کردن با فرزند

بازی والدین با کودک مزایای بسیار زیادی هم برای کودک هم برای والدین دارد. لذا بهتر است که پدر و مادر از موضوع اهمیت و فواید بازی کردن با فرزند خود به هیچ عنوان غافل نشوند. یکی از مزایای بازی کردن با کودکان این است که بازی موجب پیوند عاطفی بین پدر و مادر و فرزند می‌شود. در واقع زمانی که کودک با پدر و مادر خود تعامل داشته باشد علاقه‌اش به پدر و مادر بیشتر می‌شود. به همین جهت می‌توان گفت که بازی کردن با کودکان یک فرصت بسیار عالی برای والدین است.

زیرا می‌توانند از این طریق پیوند عاطفی فرزندشان را بهبود ببخشند. یکی دیگر از فواید بازی والدین با کودک این است که والدین می‌توانند برای افزایش احساس شادی و نشاط فرزندشان یک بازی سرگرم کننده‌ای برایش به وجود آورند. علاوه بر این بازی استرس کودک را کاهش می‌دهد.

در واقع اگر کودک شما مریض است شما می‌توانید با هم‌بازی شدن استرس و اضطراب فرزندتان را کاهش دهید. توجه کنید که بازی با کودکان می‌تواند بر روی کاهش استرس والدین هم تأثیرات زیادی بگذارد؛ لذا می‌توان گفت که یکی از روش‌های مقابله با استرس ارتباط برقرار کردن با کودکان است.

پیدا کردن بازی مناسب هر سنی

پیدا کردن بازی مناسب هر سنی

یکی از دغدغه‌های بزرگی که والدین در هنگام بازی والدین با کودکان خود دارند پیدا کردن بازی مناسب هر سنی است. بسیاری از کودکان به بازی‌هایی که والدین پیشنهاد می‌دهند هیچ علاقه‌ای ندارند و ممکن است از این موضوع ناراحت شوند و از بازی کردن پشیمان شوند.

ابتدا والدین باید بازی مناسب سن فرزندشان را پیدا کنند و سپس بازی را به فرزند خود پیشنهاد دهند. از این رو باید به سن فرزند خود توجه کنند. کودکان از دو سالگی تنهایی بازی کردن را ترجیح می‌دهند و می‌توانند ساعت‌ها با استفاده از یک اسباب بازی کوچک خود را سرگرم کنند.

اما زمانی که سنشان بیشتر شود نیازشان به بازی کردن با هم سن و سالان و بزرگ‌ترها بیشتر می‌شود. کودک پس از دو سالگی با استفاده از اسباب بازی های خود بازی های ساده انجام می‌دهد و علاقه دارد تا والدین خود را در بازی شریک کند.

اما زمانی که سن کودک بیشتر می‌شود علاقه بیشتری به بازی های اجتماعی با هم سن و سالان و دیگران نشان می‌دهد؛ لذا والدین می‌توانند با استفاده از بازی های جذاب و اسباب بازی های متنوع هم‌بازی فرزند خود شوند و در بازی کردن از کودکشان نظر بخواهند که کدام بازی را دوست دارد.

چند تذکر مهم برای بازی با کودکان

در بازی والدین با کودکان باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. اولین نکته این است که شما می‌توانید کودک خود را به بیرون از فضای خانه ببرید و در پارک با او هم بازی شوید. همچنین می‌توانید با همراهی کردن او در خانه بازی های شاد و مفرحی انجام دهید. اما اگر فرزند شما از فضای خانه خسته شده است می‌توانید با نوجوان خود به شهر بازی بروید.

علاوه بر این توجه کنید که در ابتدا شما باید قبل از شروع بازی زمانی که قرار است برای بازی کردن در اختیار کودکتان قرار دهید را به او بگویید. در این صورت زمانی که با گذشت زمان می‌خواهید بازی با فرزند خود را تمام کنید دیگر کودک شما لجبازی نمی‌کند. به اضافه همواره سعی کنید که با کودک خود صمیمی شوید. لذا در هنگام بازی به هیچ عنوان فقط بیننده نباشید.

بلکه سعی کنید با فرزند خود ارتباط بیشتری بگیرید. همچنین در بازی حتماً به کودک خود اجازه دهید که نوع بازی را انتخاب کند و به هیچ عنوان در هنگام بازی با کودک خود جر و بحث نکنید. بنابراین همواره توجه کنید که طرف مقابل شما یک کودک است. به همین جهت با او با خشونت حرف نزنید و از الفاظ محبت‌آمیز استفاده کنید.

تأثیرات بازی در کودکان با تجهیزات بازی

تأثیرات بازی در کودکان

بازی والدین با کودکان موجب رشد مهارت‌های اجتماعی در کودکان می‌شود؛ لذا والدین می‌توانند مهارت‌های مختلفی مانند مهارت‌های حرکتی، هماهنگی چشم و دست و غیره را به فرزند خود در بازی کردن آموزش دهند.

علاوه بر این می‌توانند از بازی های فکری استفاده کنند و ذهن کودکشان را با انجام بازی های فکری مانند پازل، جورچین و غیره ارتقا دهند. همچنین می‌توانند با انجام بازی‌هایی مانند رنگ آمیزی، خانه سازی و حتی دوچرخه‌ سواری و عروسک بازی مهارت‌های حرکتی را به فرزندان خود آموزش دهند. با انجام بازی می‌توان سبک زندگی صحیح را به فرزندان آموزش داد. فقط کافی است شما با فرزند خود ارتباط برقرار کنید.

در این صورت می‌توانید سلامت روحی و جسمی فرزند خود را تضمین کنید. کودکان با بازی های دسته جمعی و بازی با والدین از سلامت جسمی عاطفی و روحی بهره‌مند خواهند شد. تأثیرات بازی در کودکان بسیار زیاد است. زیرا زمانی که کودک با پدر و مادر خود بازی می‌کند علاوه بر این که مهارت‌های مختلف را می‌آموزد و با سبک زندگی آشنا می‌شود لحظات شادی را سپری می‌کند که در روحیه‌اش تأثیرات مثبتی می‌گذارد.

نقش والدین در بازی با کودک

نقش والدین در بازی با کودکان بسیار زیاد است. چرا که والدین می‌توانند در بازی به کودکان خود بیاموزند که به حقوق دیگران احترام بگذارند. علاوه بر این مفاهیم زیادی نظیر رعایت ادب، دلسوز بودن و مهربان بودن را به کودکان خود یاد دهند.

در واقع از آنجایی که کودکان از والدین خود الگو برداری می‌کنند والدین می‌توانند با داشتن اخلاق و رفتار نیکو به کودکان خود یاد دهید که چگونه با دیگران رفتار درستی داشته باشد. علاوه بر این تأثیراتی که والدین بر روی کودکان می‌گذارند بسیار زیاد است.

والدین می‌توانند با داشتن رفتاری مناسب یک الگوی رفتاری بسیار عالی برای فرزند خود به حساب آید. به همین علت می‌توان گفت که بازی والدین با کودک می‌تواند موجب ترک عادات نادرست کودک و داشتن اخلاق‌های خوب مانند مسئولیت پذیری، مهربانی و دلسوزی در کودک شود.

اهمیت بازی والدین با کودک

اهمیت بازی والدین با کودک

یکی از موضوعاتی که اهمیت بازی والدین با کودک را افزایش می‌دهد این است که بازی با کودک می‌تواند در کاهش اختلال‌های اضطرابی روحی و روانی در کودکان تأثیرات بسیار زیادی داشته باشد. در واقع زمانی که والدین با کودک خود بازی می‌کنند روابط صمیمانه‌تری با فرزند خود خواهند داشت.

این روش یکی از روش‌های مؤثری است که موجب قوی شدن ارتباط کودک با پدر و مادر می‌شود. علاوه بر این پدر و مادر می‌توانند با بازی کردن با کودک خود استعدادش را شکوفا کنند. در واقع اهمیت بازی برای کودکان به این دلیل است که والدین می‌تواند رفتارهای اشتباه کودکان را شناسایی کرده و آن را اصلاح کنند.

همچنین اعتماد به نفس فرزند خود را افزایش دهند و ارتباط کلامی قوی‌تری با کودک خود داشته باشند. همان‌طور که مشاهده کردید نقش بازی والدین با کودکان بسیار زیاد است. زیرا بر روی شکوفایی استعداد کودکان تأثیرات زیادی می‌گذارد.

 

ببینید: قیمت تجهیزات خانه بازی

 

بازی هایی مخصوص والدین شاغل

بعضی از والدین به علت اینکه شاغل هستند زمان زیادی را در بیرون از خانه سپری می‌کنند. لذا زمانی که به خانه می‌آیند ممکن است خسته باشند و یا حوصله کافی برای بازی با فرزندانشان را نداشته باشند.

در واقع بهترین بازی هایی مخصوص والدین شاغل با کودکان در زمانی که شاغل هستند این است که والدین از کودکان خود بخواهند که برایشان نقاشی بکشند. در این صورت کودک با اشتیاق وصف شدنی نقاشی مورد نظر را می‌کشد و بعد از آن به والدین خود نشان می‌دهد. این روش یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای افرادی است که زمان کافی ندارند اما علاقه دارند تا با فرزند خود بازی کنند.

علاوه بر این والدین می‌توانند برای فرزند خود کتاب داستان جذاب خریداری کنند و از فرزند خود بخواهند که کتاب داستان را برایشان تعریف کند. در این صورت هم مهارت کودک در خواندن داستان و نتیجه گیری از داستان افزایش می‌یابد و هم والدین می‌توانند بازی لذت بخشی با کودکان خود انجام دهند. مواردی که بیان کردیم بازی‌هایی مخصوص والدین شاغل بود.

تجهیزات خانه بازی و بازی کردن با کودکان

تجهیزات خانه بازی

یکی از وسایل بازی که توجه کودکان را به سمت خود جلب می‌کند تجهیزات پارکی و خانه بازی است؛ لذا از والدینی که زمان کافی برای بازی کردن با فرزندان خود را ندارند می‌توانند با خرید تجهیزات پارکی از تفریح سازان موقعیت عالی برای داشتن بازی سرگرم کننده برای فرزندان خود ایجاد کنند.

تجهیزات خانه بازی مدل‌های گوناگونی دارد‌. لذا افراد می‌توانند با خرید استخر توپ کودک و یا سرسره و تاب و سرسره کودک و سایر وسایل دیگری مانند آشپزخانه کودک و الاکلنگ چرخشی کودک و غیره اسباب‌بازی‌های جذاب برای کودکان خود خریداری نمایند.

جمع بندی

بازی بخش بزرگ از زندگی کودکان محسوب می‌شود. از این رو کودکان در تمام روز تقریباً ۹۰ درصد فعالیت روزانه‌شان انجام بازی است. والدین در هنگام بازی کردن با کودکان خود باید چند تذکر مهم برای بازی به کودکان را مدنظر قرار دهند. بازی والدین با کودک خود مزایای بسیار زیادی برای والدین و فرزندان دارد. زیرا سبب ایجاد پیوند عاطفی بین پدر و مادر و فرزند می‌شود. علاوه بر این موجب کشف استعدادهای کودک و آموزش مهارت‌های مهم به فرزندان می‌شود.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *