بلاگ

آموزش مسئولیت پذیری به کودک

آموزش مسئولیت پذیری به کودک و تاثیر والدین

آموزش مسئولیت پذیری به کودک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بچه‌های امروزی باید آموزش‌های بیشتری ببینند. چرا که در دنیای امروز بچه‌ها خیلی سریع‌تر از دیروز مفاهیم مورد نظر را درک کرده و در مقاطع تحصیلی مختلف با هم رقابت دارند.

هر یک از کودکان باید در محیط منزل یا محل تحصیل خود مسئولیت‌هایی داشته باشند. این تمرین برای زندگی آینده آن‌ها نیز مفید واقع می‌شود. بچه‌ها با استفاده از این آموزه‌های ساده به فرزند شما کمک می‌کنند که آینده‌ای درخشان‌تر داشته باشد.

برای خرید وسایل شهر بازی کلیک کنید.

جمع کردن خرابکاری‌ها

اولین اصل در آموزش مسئولیت پذیری به کودک این است که کودک آن چه خراب می‌کند یا به هم می‌ریزد را خود جمع آوری کند. هر کودکی در سنین رشد خود انواع بازی‌ها را در اتاق خواب، کلاس‌های آموزشی و… انجام می‌دهد و باید برای هر یک از این بازی‌ها جوابگوی ریخت و پاش‌های مربوطه نیز باشد.

به این ترتیب یاد می‌گیرد که برای هر یک از اعمال خود مسئولیت‌هایی دارد. البته این مسئله ابتدا باید با روش بازی به بچه‌ها آموزش داده شود. در ابتدا مادر باید با زبان خوش و تشویق و تحسین کودک او را برای جمع آوری وسایل و لوازم خود ترغیب کند.

به این ترتیب این مسئله در کودک شما شرطی خواهد شد. آموزش مسئولیت پذیری به کودک به سهولت به کار برده می‌شود. تنها کافی است در این زمینه از دستور دادن به فرزند خود بپرهیزید.

در صورتی که شما با لحن دستوری از کودک خود برای جمع آوری وسایل کمک بخواهید، بدون شک بین شما دعوا و مرافعه به پا می‌شود و این مسئله برای کودک چندان خوشایند نیست و حتی ممکن است، سبب کاهش مسئولیت پذیری او نیز شود.

برای خرید لیست کامل تجهیزات پارکی کلیک کنید.

فرصت کمک کردن به دیگران

برای همه ما کمک کردن به دیگران بسیار خوشایند واقع می‌شود. آموزش مسئولیت پذیری به کودک با استفاده از روش کمک کردن به دیگران نیز قابل انجام خواهد بود. شما می‌توانید از این روش استفاده کنید و فرصت‌هایی را در اختیار کودک خود قرار دهید.

به این ترتیب با تجربه کردن کمک کردن به دیگران از لذت مسئولیت پذیری بهره‌مند خواهد شد. کودکان باید هم از خود دفاع کنند و هم یاد بگیرند در مواقع لزوم به دیگران نیز کمک کنند. به این ترتیب مهارت‌های آن‌ها به تدریج رشد یافته و تقویت می‌شوند.

راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودک برای کودکانی که در محیط خانه به دیگران کمک می‌کنند، بیشتر مؤثر واقع می‌شود. پس لازم است که به این اصل اساسی دقت داشته باشید. بچه‌های هفت‌ساله اغلب دست گل‌هایی به آب می‌دهند. همین کودکان زمانی که وارد 8 سالگی شوند، به خوبی می‌توانند از عهده امور روزانه خود بر بیایند.

برای خرید میز و صندلی کودک کلیک کنید.

نقش کمک کننده والدین

عدم اجبار برای انجام کارهای خانه

روش‌های افزایش مسئولیت پذیری در کودک با اجبار همراه نمی‌شود! این روش‌ها به شما کمک می‌کنند که فرزند خود را نه به اجبار بلکه با ملایمت و محبت فراوان برای اجرای کارهای روزانه ترغیب کنید. در صورتی که فرزند شما مقاومی برای انجام کارهای محوله داشته باشد، هیچ گاه مسئولیت پذیری را یاد نمی‌گیرد.

راهکارهای مسئولیت پذیر ساختن کودک مغایر با زور و اجبار هستند. این روش‌های زورگویانه فقط فرزند شما لجبازتر خواهد کرد.

همه بچه‌ها بالاخره روزی کارها و مسئولیت‌های خود را به تنهایی نیز انجام می‌دهند. اما برای رسیدن آن روز عجله نکنید. اجازه دهید که دوران کودکی فرزند شما با زورگویی و اجبار شما همراه نشود. این مسئله تأثیر به سزایی بر روحیه فرزند شما بر جای می‌گذارد. با این روش فرزندی شادتر تربیت خواهید کرد که به سادگی از عهده امور روزانه خود بر می‌آید.

برای خرید بازی های فومی کلیک کنید.

نقش کمک کننده والدین

آموزش مسئولیت پذیری به کودک با کمک کردن والدین تکمیل می‌شود. در صورتی که فرزندان شما پدر و مادر را حامی خود ببینند، برای انجام فعالیت‌های روزانه خود بیشتر ترغیب شده و به خوبی می‌توانند از عهده همه کارها بر بیایند.

به علاوه پدر و مادر کودک در این زمینه سرمشق او نیز محسوب می‌شوند و روند کارهای روتین منزل را ساده‌تر می‌سازند. آموزش مسئولیت پذیری به کودک با استفاده از این نقش پذیری‌ها بسیار ساده‌تر خواهد شد.

آموزش مسئولیت پذیری به کودک برای با این نقش‌های کمک کننده نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.  هر یک از این آموزه‌ها به صورت گسترده برای کودکان در همه رده‌های سنی قابل اجرا خواهند بود.

حتی برای اجرای آن‌ها وسایل آموزشی و کمک آموزشی به خصوصی نیز در نظر گرفته شده‌اند. اجرای این مسئله درک کودک شما را نیز برای پذیرش مسئولیت‌ها به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد.

برای خرید استند مشاغل کودک کلیک کنید.

استفاده از برنامه‌های روزانه

آموزش مسئولیت پذیری به کودک با استفاده از برنامه‌های روزانه بسیار مؤثر واقع می‌شود. استفاده از این برنامه‌ها کودک شما را هدفمند می‌کند. استند مشاغل کودک یکی از ابزارهای کمک آموزشی است که برنامه‌های روتین زندگی کودک شما را برای او مشخص می‌کند.

این وسایل بازی بسیار دقیق طراحی شده‌اند و به همین خاطر نیز کیفیت عملکرد فعالیت‌های آن‌ها تثبیت می‌شود. این رفتارهای زیبا بخش مهمی از عملکرد روزانه فرزند شما را تشکیل می‌دهند. هر یک از کودکان در رده‌های سنی مختلف مهارت‌های زندگی را با استفاده از این آموزه‌ها کسب می‌کنند که از فواید بسیار زیادی برای آن‌ها برخوردار است.

برای خرید سافت پلی گراند کلیک کنید.

استفاده از برنامه‌ ریزی های روزانه

مسئولیت پذیری والدین

نحوه آموزش مسئولیت پذیری به کودک تنها با الگوپذیری از والدین انجام می‌گیرد. این مسئولیت پذیری والدین است که به کودک شما می‌آموزد که باید از رفتارهای والدین خود الگو بگیرند. برای این که الگوی خوبی برای مسئولیت پذیری فرزند خود باشید، باید برای هر یک از رفتارهای خود توضیحاتی برای فرزند خود داشته باشید.

بهتر است قول‌هایی که به فرزند خود می‌دهید را عملی کنید. برای عملی نکردن به برخی از قوانین و مسئولیت پذیری‌ها باید برای فرزند خود توضیحاتی بدهید. با این راهکارهای ساده بسیاری از مشکلات فرزند شما برطرف خواهد شد.

نوشتن برنامه‌ها

آموزش مهارت مسئولیت پذیری به کودکان با نوشتن برنامه‌های روزانه همراه است. نوشتن هر یک از این برنامه‌ها به فرزند شما کمک می‌کند که مسئولیت بیشتری در رابطه با فعالیت‌ها و امور روزانه خود بپذیرد. همه بچه‌ها باید با نوشتن برنامه‌های روزانه خود آشنایی داشته باشند.

این نوشتن‌ها نیز از راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان به شمار می‌روند. در این خصوص از وسایل آموزشی و لوازم التحریر به خصوصی نیز استفاده می‌کنند.

همچنین بخوانید; بازی های خلاقانه کودک

مسئولیت‌های مناسب با سن کودک

عدم سرزنش کودک در منزل

در آموزش مسئولیت پذیری به کودک، عدم سرزنش کودک نیز مطرح می‌شود. در صورتی که کودک خود را سرزنش کنید، بدون شک برای اجرای فعالیت‌هایی که مسئولیت آن‌ها را بر عهده دارد، کمتر ترغیب خواهد شد. به این ترتیب فرزند شما آمادگی لازم را برای اجرای این فعالیت‌ها نخواهد داشت.

هر یک از کودکان با استفاده از این راهکارهای ساده به سهولت می‌توانند، آموزه‌های مورد نیاز را فراگرفته و به امور روتین خود بهتر رسیدگی کنند. سرزنش کردن کودکان نتیجه‌ای جز تقویت افکار و رفتارهای منفی در آن‌ها به دنبال ندارد.

آموزش مسئولیت پذیری به کودک باید به صورت منطقی انجام شود. در صورتی که شما از روش‌های سخت‌گیرانه در صدد یادگیری کودک خود برآیید، بی شک به نتیجه دلخواه دست پیدا نمی‌کنید.

همچنین بخوانید; بازی والدین با کودک

مسئولیت‌های مناسب با سن کودک

آموزش مسئولیت پذیری به کودک باید با در نظر گرفتن رده سنی هر یک از کودکان انجام شود. در صورتی که هر یک از این مسئولیت‌ها به درستی به فرزند شما محول نشوند، بی شک نتایج مناسبی برای او به همراه نخواهند داشت.

مسئولیت‌هایی که برای کودکان انتخاب می‌شوند باید در حد توانایی‌های آن‌ها انتخاب شوند. به این ترتیب فرزند شما بهترین بهره بری را از آن‌ها به عمل می‌آورد. این مسئولیت‌ها باعث می‌شوند که کودکان به خوبی بتوانند، امور روزانه خود را انجام دهند.

هر یک از این آموزه‌ها برای فرزندان دختر و پسر در رده‌های سنی مختلف متفاوت خواهند بود. دخترها اغلب ساده‌تر می‌توانند از عهده مسئولیت‌های محوله خود بر آیند. به همین خاطر آموزش به آن‌ها کمی ساده‌تر از آموزش‌های پسرانه خواهد بود.

هر چه کودک شما بیش فعال‌تر باشد و در طول روز جنب و جوش و هیجان بیشتری را تجربه کند، بدون شک استفاده از تمرینات مسئولیت پذیری برای او سودمندتر واقع می‌شود. این مسئله از جهات مختلفی بر روح و روان فرزند شما تأثیر می‌گذارد.

همچنین بخوانید; تربیت فرزند پسر

آموزش مسئولیت پذیری به کودکان نوپا

آموزه‌های مربوط به مسئولیت پذیری کودکان نوپا

آموزش مسئولیت پذیری به کودک نوپا نیز با استفاده از روش‌ها و راهکارهای مختلفی انجام می‌گیرد. هر یک از بچه‌ها در سنین نوپایی مسئولیت‌هایی را بر عهده می‌گیرند که برای رشد آن‌ها بسیار مفید واقع می‌شوند. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-       کودک باید از خود مراقبت کرده و امنیت خود را در حد نیاز تأمین کنید. به این ترتیب آموزش‌های او به درستی اعمال می‌شوند.

2-       کودک باید خرابکاری‌های خود را خود جمع و جور کند. در غیر این صورت با آسیب‌های جدی در این زمینه روبه‌رو می‌شود.

3-       کودک باید توجه داشته باشد که با چه اسباب بازی‌هایی بازی می‌کند و از وسایل بازی تیز و برنده دور شود. به این ترتیب نتیجه بهتری از امور روزانه خود به دست می‌آورد.

4-       این رده سنی کودک باید در خصوص نوع غذایی که میل می‌کند نیز تصمیماتی بگیرند. هر یک از این کودکان باید غذای خود و میزان آن را مشخص کرده و به این ترتیب وضعیت سلامتی آن‌ها در حد قابل توجهی تعیین می‌شود.

5-       دستشویی رفتن این کودکان نیز از جمله مسئولیت‌هایی است که بر عهده آن‌ها قرار دارد. به همین خاطر نیز باید در این خصوص امور محوله را پذیرا باشند.

مسئولیت پذیری در کودکان مدرسه‌ای

تربیت فرزند دختر و پسر با هم متفاوت است. هر یک از این فرزندان با راهکارهای به خصوصی مسئولیت پذیر می‌شوند. به طور مثال کودکان دختر وقتی همپای مادر خود شوند، این آموزه‌ها را بهتر فرا می‌گیرند و کودکان پسر در کنار پدر خود بهتر می‌توانند، این آموزه‌ها را دنبال کنند. به این مسئله به آن‌ها کمک می‌کند که بهترین استفاده‌ها را از این مسئولیت پذیری در این حیطه انجام دهند.

کودکان مدرسه‌ای اغلب باید برای انجام به موقع تکالیف خود اقدامات لازم را انجام دهند. در غیر این صورت نمی‌توانند، در بسیاری از مجموعه فعالیت‌های خود مسئولیت پذیری لازم را داشته باشند. این بچه‌ها باید  وظیفه جمع آوری کیف مدرسه و برنامه روزانه خود را نیز بپذیرند و در صدد اجرای آن‌ها برآیند.

 هر یک از این کودکان در سنین مدرسه در مدارس خود نیز مسئولیت‌هایی را می‌پذیرند. کلاس‌های درس این کودکان نیز با استفاده از این مسئولیت‌های به خوبی برگزار می‌شوند.

همچنین بخوانید; تربیت فرزند دختر

مسئولیت پذیری کودکان شش‌ساله و پیش دبستانی

تربیت فرزند پسر و دختر در رده سنی پیش دبستانی نیز کار ساده‌ای نخواهد بود. هر یک از بچه‌ها در این رده‌های سنی به سادگی می‌توانند، از برادر یا خواهر کوچک‌تر خود مراقبت کرده و به این ترتیب وظایف خود را در خانواده ایفا کنند. این مسئولیت‌ها به فرزند شما کمک می‌کنند که وظایف خود را به درستی انجام دهند. مسئولیت پذیری در کلاس‌های آموزشی به عنوان نماینده کلاس نیز از مهم‌ترین وظایف این رده‌های سنی به شمار می‌رود و سبب پیشرفت آن‌ها خواهد شد.

هر یک از والدین در این رده‌های سنی بسیاری از نیازهای فرزند خود را برآورده کرده و به این ترتیب مشکلات و آسیب‌های روحی و روانی کودکان نیز برطرف می‌شوند. انواع مسئولیت‌هایی که در این سنین به بچه‌ها محول می‌شوند، سبب تقویت مهارت‌های آن‌ها می‌شود. مهارت‌های دست ورزی این بچه‌ها در این سنین با استفاده از مسئولیت‌هایی که به آن‌ها محول می‌شوند، به سادگی تقویت می‌شوند.

نکاتی که در آموزش مسئولیت پذیری کودکان باید بدانید

نکات مسئولیت پذیری کودکان

در این قسمت می‌خواهیم به شرح نکات مسئولیت پذیری کودکان بپردازیم. برخی از مهم‌ترین نکاتی که در مسئولیت پذیری این کودکان رعایت می‌شوند را در زیر مشاهده می‌کنید:

1-       انواع راهکارها و ترفندهایی که در این گزارش مطرح شدند، به شما کمک می‌کنند که فرزندان خود را به خوبی تربیت کرده و به این ترتیب بچه‌هایی مسئولیت پذیر و با اخلاق داشته باشید. این راهکارها باید در طولانی مدت اجرا شوند.

2-       ابزارهای آموزشی را در این زمینه از یاد نبرید.

3-       مسئولیت پذیری در کودکان به تدریج شکل می‌گیرد و امری تدریجی است.

جمع بندی

بازی والدین با کودک یکی از روش‌هایی است که سبب افزایش حس مسئولیت پذیری در او می‌شود. این مسئله برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به همین خاطر نیز اولیا از این روش‌ها به میزان قابل توجهی استفاده می‌کنند. شما می‌توانید این مسئولیت‌ها را به صورت روتین به فرزند خود واگذار کنید. به این ترتیب برنامه روزانه آن‌ها مشخص می‌شود.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *