بلاگ

تربیت فرزند دختر

نحوه تربیت فرزند دختر و نقش والدین

هر کسی که کودکی را به این دنیا می‌آورد دغدغه‌ی اصلی‌اش این است که او را چگونه تربیت کند و چه نکاتی را باید در تربیت وی رعایت کند این موارد فرقی نمی‌کند که فرزند دختر باشد و یا پسر؛ برای هر دو خانواده دغدغه اصلی تربیت و نحوه تربیت فرزند است.

البته به گفته کارشناسان تربیت دختر کمی دشوارتر بوده است آن هم به دلیل جنسیت او که کمی حساس‌تر و لطیف‌تر از پسران است همچنین دختران در جامعه امروزی کمی بی ارزش به حساب می‌آیند و همین باعث شده است که تربیت فرزند دختر مسئولیت سنگینی را بر دوش والدین قرار داده و بتوانند کاستی‌های جامعه را نیز برطرف کنند و حقوقی برابر با پسران برای فرزند دختر خود به ارمغان اورند. در ادامه به نحوه تربیت فرزند دختر می‌پردازیم.

 

برای خرید تاب و سرسره کلیک کنید.

 

نحوه صحیح تربیت فرزند دختر

نحوه تربیت دختر

ابتدا برای اینکه بدانیم بهترین روش تربیت فرزند دختر چیست باید به یک سؤال پاسخ بدهیم که چگونه فرزند دختر خود را تربیت کنیم که در آینده دچار مشکل نباشد؟ خیلی از کسانی که فرزند دختر به دنیا می‌آورند آن را یک موهبت الهی می‌دانند و از همان ابتدا به فکر این هستند که چگونه فرزندی شاد و قوی تربیت کنند. متأسفانه امروزه کمی نقش جنسیت برای فرزندان کلیشه‌ای شده است و خیلی از والدین خواهان داشتن فرزند پسر هستند و پسران را والاتر و ارزشمندتر از دختران می‌دانند.

پس یکی از ابتدایی‌ترین نکات در تربیت دختر این است که این کلیشه‌ها را کنار بگذارید و بدانید انسان‌ها بر اساس ویژگی‌های رفتاری خود طبقه بندی می‌شود و ارج و قرب پیدا می‌کنند نه بر اساس جنسیتشان. اگر شما کسی هستید که در تربیت دختر خود دچار این احساس هستید که کودک شما جایگاهی پایین‌تر از فرزند پسر دارد سخت در اشتباه هستید و این طرز فکر می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های روانی به فرزند دخترتان شود و در آینده نیز برای او مشکلات بسیار زیادی ایجاد خواهد کرد.

 

برای خرید ایر هاکی کلیک کنید.

 

پدران چه نقشی در تربیت دارند؟

همان‌طور که در بالاتر از روش‌های تربیتی گفتیم؛ اما خیلی از والدین گمان می‌کنند برای تربیت فرزندان خود باید از روش‌های عجیب و غریب استفاده کنند؛ اما این‌گونه نیست نقش والدین در تربیت کودک بسیار حائز اهمیت است. والدینی می‌توانند در تربیت نوزاد دختر خود موفق باشند که بتوانند با یکدیگر هماهنگی کافی و همکاری درستی را داشته باشند و یکی از راه‌های تربیت فرزند دختر این است که با یکدیگر یک‌سو و هم‌جهت عمل کنند.

نقش پدر در تربیت فرزند دختر به همان اندازه‌ای اهمیت دارد که نقش مادر دارد و پدران نباید به دلیل اینکه زمان زیادی را خارج از منزل به سر می‌برند نسبت به تربیت دختر خود کوتاهی داشته باشند و همه مسئولیت‌ها را برعهده مادر قرار دهند. اگر پدران بتوانند با آرامش بیشتری با دختر خود برخورد کند به او با روش صحیحی محبت کند و همچون یک دوست در کنار او باشد قطعاً در آینده دختر نیز تأثیر مثبتی می‌گذارد.

 

برای خرید بازی های فومی کلیک کنید.

 

نقش مادران در تربیت فرزند دختر

نقش مادران در تربیت فرزند دختر

علاوه بر اینکه پدران نقش فوق‌العاده زیادی را در تربیت فرزند دختر خود می‌گذارند و کمترین کاستی باعث ایجاد آسیب‌های روحی و روانی در دختران می‌شود؛ ولی نمی‌توان از نقش مهم و اساسی مادران نیز غافل ماند. مادران به‌واسطه اینکه مدت زمان زیادی را با فرزند خود در خانه می‌گذارند دارای نقش پررنگ‌تری در تربیت فرزند خود دارند.

باید به این نکته توجه داشته باشند که با فرزند دختر خود صمیمی برخورد کرده و برای او احترام قائل باشند و همین باعث می‌شود فرزندان از همان کودکی همه حرف‌های خود را به مادر خود بزنند و مادران این اطمینان را نیز به او بدهند که در صورتی که مشکلاتش را او در میان بگذراند مورد سرزنش قرار نمی‌گیرد و فقط او را راهنمایی می‌کنند. مادران باید رازدار دختران خود باشند و هر حرف یا بحثی که بین آن‌ها شکل گرفت به پدران گزارش ندهند و مشکل را بین خودشان حل کنند.

مادران به واسطه زمان زیادی که با کودک خود هستند، می‌توانند علاوه بر تربیت نوزاد دختر در شکوفایی استعدادهای او نیز کمک کنند و سریع‌تر آن‌ها را کشف کنند.

 

برای خرید استند مشاغل کودک کلیک کنید.

 

نکاتی که در تربیت دختر باید توجه کنید!

همه والدین زمانی که کودکی را به دنیا می‌آورند دوست دارند که او فردی شجاع، درستکار، مؤدب و قدرتمند باشد همچنین دارای ویژگی‌های مهم اجتماعی باشد. تربیت فرزند دختر می‌تواند یک موضوع چالش برانگیز برای والدین باشد و نسبت به آن حساسیت‌های زیادی داشته باشند.

البته در تربیت فرزند دختر نکات مهم و بی‌شماری وجود دارد و همچنین نسبت به تربیت فرزند پسر نیز تفاوت‌هایی داشته است و والدینی که دارای دختر و پسر هستند علاوه بر اینکه نباید روش‌های تربیتی یکسانی به کار ببرد؛ بلکه نباید بین این دو نیز فرق چندانی قائل شوند و به هر دو باید به یک اندازه توجه داشته باشند.

 

همچنین بخوانید؛ مجموعه بازی کودکان پلی اتیلن

 

درک کردن دختر و تاثیرات آن

درک فرزند دختر؛ یکی از نکات تربیتی

اگر شما هم به تازگی صاحب فرزند دختر شده‌اید باید این نکته را بدانید که یکی از نکات تربیت دختر می‌تواند درک متقابل او و نیازهایش باشد. مورد بعدی که در نحوه تربیت فرزند دختر باید به آن توجه داشته باشیم این است که دختران خود را همان گونه که هستند بپذیریم و از آن‌ها توقع زیادی که از توانشان خارج است نداشته باشیم.

همچنین در خیلی از خانواده‌هایی که هم فرزند دختر و هم پسر دارد در مورد تربیت فرزند دختر خود حساسیت‌های بسیار بالاتری دارند و بسیاری از کارهای منزل را برعهده آن‌ها می‌گذارند و به پسران اهمیت چندانی نداده و آن‌ها را افرادی بی‌مسئولیت و تنبل بار می‌آورند.

همچنین همان‌طور که در بالا نیز گفتیم در تربیت درست فرزند دختر باید به این نکته توجه داشته باشیم که نباید در ذهن او این اندیشه و باور را بگنجانیم که او ارزش و جایگاه کمتری و پایین‌تری نسبت به مردان خانواده دارد و باعث نشویم که از جنسیت خود ناراضی و بیزار شود.

اگر دارای پسرانی بزرگ‌تر در خانواده هستید درباره چگونگی تربیت فرزند دختر باید مطالعه بیشتری داشته باشید و نگذارید مردهای خانواده و یا حتی جامعه بر کودک دختر شما تسلط داشته باشد و او را به فردی بدون اعتماد به نفس تبدیل کنند.

 

همچنین بخوانید؛ بازی خلاقانه کودکانه

 

تربیت صحیح فرزند به دنبال عملکرد صحیح والدین

دختران به دلیل نزدیکی و صمیمیتی که با مادر خود دارند، مادر را به عنوان یک فرد برای الگوبرداری خود به کار می‌گیرند بهتر آن است که علاوه بر زحمتی که برای تربیت کودکانمان می‌کشیم به این توجه کنیم که کودکان ما را می‌بینند و اگر متوجه شوند کاری را که از آن‌ها می‌خواهیم خودمان از انجامش سرباز می‌زنیم قطعاً آن کار را با اکراه انجام خواهند داد. پس قبل از تربیت فرزند مادران باید روی رفتار و منش خود کار کنند تا الگوی مناسبی برای فرزند دختر خود به شمارایند.

همچنین ما نمی‌توانیم کار خطایی را چندین بار انجام دهیم؛ ولی از کودک خود توقع انجام آن را نداشته باشیم. فقط مادران نیز تأثیرگذار نیستند پدران با اینکه در نقطه مقابل جنستی قرار دارند بازهم می‌توانند الگوی مناسبی برای فرزندان باشند و نقش اساسی در تربیت فرزند دختر داشته باشند.

 

همچنین بخوانید؛ فواید تاب بازی کردن کودکان

 

بلوغ دختران؛ یک دوره مهم تربیتی

دختران و پسران به یک دوره‌ای از زندگی که می‌رسند شروع به بلوغ جسمانی و روحی می‌کنند و این بلوغ در فرزندان دختر زودتر انجام می‌شود. در این زمان باید توجه ویژه‌ای به خصوص به دختران داشته باشید. در زمان بلوغ خط فکری دختران و پسران با والدین تغییر می‌کند و تفاوت‌ها و اختلافاتی میان آن‌ها و والدین ایجاد می‌شود که اگر والدین در این برهه زمانی هوشمندانه عمل نکنند در تربیت فرزند دختر و پسر خود باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری به جسم و روح آن‌ها می‌شوند.

والدین برای تربیت دختر در زمان بلوغ باید یاد بگیرند خوب گوش دهند و خوب صحبت کنند البته داشتن گوشی شنوا برای دغدغه‌ها و نگرانی فرزندان تأثیر بسیار زیادی در ایجاد صمیمیت بین والدین و آن‌ها می‌گذارد. اگر والدین در این دوره حساس از فرزند دختر خود غافل شوند و اختلافات و تعارضات را حل نکنند و برای رفع مشکلات تلاشی نکنند در آینده با یک شکافی بین خودشان و فرزندانشان مواجه خواهند شد.

 

همچنین بخوانید؛ بازی والدین با کودک

 

احساسات فرزند دختر مهم‌ترین ویژگی رفتاری

احساسات فرزند دختر مهم‌ترین ویژگی رفتاری اوست!

دختران نسبت به پسران دارای احساسات و عواطف بیشتری هستند و گاهی از همین راه نیز ضربات و آسیب‌هایی بیشتری می‌خورند. والدین باید تربیت فرزند دختر خود به احساسات او توجه زیادی داشته باشند و برایش احترام قائل شوند و آن را سرکوب نکنند. هرگونه سرکوبی که از طرف والدین بر دختران وارد شود زمینه ساز یک خدشه و آسیب در آینده خواهد بود و دختران زودتر از زمان می‌خواهند، این عواطف را نسبت به جنس مخالف دیگری به کار بگیرند تا شاید مورد سرکوب قرار نگیرند.

البته قبل از اینکه فرزند دختر شما وارد جامعه شود باید نحوه بروز احساسات را به او آموزش داده تا بتواند درست و به موقع تصمیم گیری کند. در رابطه با تربیت فرزند دختر باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر از او در تمام مسائلی که پیش می‌آید نظرخواهی کنید؛ وی در آینده شخصی مستقل می‌شود و برای حرف زدن نیازی به توجه دیگران ندارد؛ زیرا کمبودی از طرف خانواده برای او به وجود نیامده است.

اگر شما هم نظر و یا احساساتی دارید با فرزند دختر خود در میان بگذارید این یکی از راه‌های افزایش کیفیت تربیت فرزند دخترتان خواهد بود.

 

همچنین بخوانید؛ بازی گروهی کودکان

 

دختران خود را لوس نکنید!

شاید فرزند دختر نسبت به پسر دارای روحیه لطیف‌تری باشد؛ ولی به این معنا نیست که در همه موارد او را فردی بسیار حساس در نظر بگیرید و در صورتی که کار خطایی نیز انجام دهد او را سرزنش نکنید. لوس شدن بیش از اندازه فرزند دختر در آینده او را به فردی حساس و بی‌مسئولیت تبدیل خواهد کرد. محبت بیش از اندازه به دختران آن‌ها را آسیب پذیر کرده و باعث می‌شود در جامعه نیز سریع‌تر آسیب ببینند و نتوانند حق خود را بگیرید.

اگر همیشه هر چیزی را که دختر از شما بخواهد برای او فراهم کنید او را به فردی لوس تبدیل کرده‌اید دختران باید بدانند که نمی‌توانند حق خود را با گریه و زاری از دیگران بگیرند و شما با رفتارتان باید سرسختی و محکم بودن را به آن‌ها بیاموزید.

 

همچنین بخوانید؛ تأثیر بازی بر پرورش ذهن و خلاقیت کودکان

 

به او اطمینان دهید از پس همه کارها برمی‌آید!

اگر جامعه این طرز فکر را القا کرده است که دختران در بسیاری از کارها از پسران کمتر هستند و قدرت انجام بسیاری از کارها را ندارند؛ شما این طرز فکر را از ذهن کودک خود پاک کنید و نگذارید تأثیری روی انجام فعالیت‌های او بگذارد. به او ریسک کردن را بیاموزید و آموزش دهید که برای رسیدن به یک جایگاه اجتماعی خوب و برابر باید تلاش زیادی داشته باشد.

یکی از روش‌های صحیح در تربیت فرزند دختر این است که از او بخواهید فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی، رانندگی و کارهایی که به اشتباه مردانه تلقی می‌شوند را انجام دهد و در انجام دادن آن‌ها ترسی نداشته باشد و منتظر این نماند تا دیگران برای او تصمیم بگیرند که باید فعالیت‌های دخترانه و ظریف را انجام دهد. در کنار همه این آزادی‌هایی که به فرزند دختر خود می‌دهید از راه دور مراقب او باشید تا دچار آسیبی نشود.

 

همچنین بخوانید؛ تاثیر بازی بر مهارت های اجتماعی کودک

 

نحوه تربیت درست فرزند دختر و درک کردنش در دوران بلوغ

جمع بندی

در نهایت با توجه به همه مواردی که برای تربیت فرزند دختر بیان شد، در حقیقت تربیت فرزند چه دختر و چه پسر در این جامعه بسیار مشکل خواهد بود و نیاز به مطالعه هم‌زمان والدین در این امر خواهد داشت.

متأسفانه در خیلی از جوامع دیده شده به دلیل اهمیت زیادی که به پسران داده می‌شوند اغلب دختران دارای کمبود محبت و احساسات هستند و ارزش کمتری را نیز نسبت به پسران دارا هستند و اگر این رفتارها در منزل و توسط والدین انجام شود بسیار برای فرزند دختر شما صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت و باعث کمبود اعتماد به نفس در آن‌ها می‌شود پس سعی کنید برای تربیت صحیح فرزند دختر به نکاتی توجه کنید تا کودک شما حداقل در خانه این حس را نداشته باشد که فردی احساساتی و ناتوان است و بتواند در آینده نیز به استقلال کاملی از نظر شغلی و جایگاه اجتماعی برسند.

اغلب والدینی که در تربیت فرزند دختر خود حساس عمل کرده و به او توجه بسیار زیادی دارند و در تصمیم گیری‌ها از او کمک می‌خواهد، او را در جایگاه برابری نسبت به پسران قرار می‌دهند بی‌شک فرزندانی قدرتمندتر و با عملکردی مناسب‌تر به جامعه تحویل خواهند داد.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *