اگر شما به تازگی صاحب فرزند پسر شدهاید و برایتان اهمیت دارد که چگونه وی را تربیت کنید که دارای شخصیتی مستقل باشد بیشک خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد. شما در قبال کودکی که به دنیا آوردهاید مسئول هستید و باید بدانید که تربیت صحیح فرزند پسر باعث میشود که او در آینده فردی تأثیرگذار و مسئولیتپذیری باشد البته این فرقی نمیکند که شما فرزند پسر دارید و یا دختر.
دختر و پسر به دلیل تفاوتهای بیولوژیکی که با یکدیگر دارند بیشک نحوه تربتشان نیز متفاوت است و اگر شما صاحب دختر و پسر هستید نباید یک روش را برای تربیت او بکار ببرید؛ پسران به دلیل اینکه کمی زودتر وارد جامعه میشوند و بیشتر تحت تأثیر دوستان خود قرار میگیرند باید توجه اساسی به تربیت آنها داشته باشید تا بعدها دچار مشکل نشوید. در ادامه به نحوه تربیت فرزند پسر پرداختهایم.
برای خرید تاب و سرسره کودک کلیک کنید.
تربیت فرزند پسر چگونه است؟
اگر شما کسی هستید که صاحب فرزند پسر میشوید و یا کودکتان در دوران ابتدایی زندگی خود قرار دارد باید به نکات تربیت فرزند پسر توجه کنید و در تربیتش نیز آنها را پیاده سازی کنید. اولین نکتهای که باید به پسرانمان یاد بدهیم این است که مسئولیت پذیر باشند.
پسران، پدران آینده جامعه هستند و مسئولیت یک خانواده را در آینده برعهده دارند پس باید مسئولیت پذیری را در همان ابتدای کودکی به او آموزش دهیم این آموزش باید به گونهای باشد که بتواند کارهای منزل را انجام دهد، در خرید بیرون منزل به پدر خود کمک کند و بداند که همه بار زندگی برعهده دیگران نیست و او نیز باید کار و تلاش کند. کار کردن درست را به او آموزش دهیم و باید این نکته را از همان ابتدای نوجوانی بداند که کار کردن برای مرد یک اصل مهم و اساسی به شمار میآید.
برای خرید میز و صندلی کودک کلیک کنید.
تربیت پسر در ابتدای تولد
خیلی از افراد میگویند چالشهای تربیت فرزند پسر به مراتب از دختران بیشتر خواهد بود؛ اما به نظر کارشناسان اینگونه است هر دو جنس نیازمند توجه و تربیت اساسی هستند؛ اما روش تربیت در دو جنس متفاوت است. کودکی که تازه متولد میشود فقط نیاز به محبت دارد و این محبت بیشتر توسط مادران تأمین خواهد شد.
شما نباید در ابتدای تولد تا قبل از 3 سالگی به تربیت سختگیرانه فکر کنید و بخواهید که به فرزندتان نحوه صحیح غذا خوردن، معاشرت و بازی و غیره را یاد بگیرد. درست است که کودکان در سنین کم زودتر یاد میگیرند؛ اما روش تربیت فرزند پسر نباید به گونهای باشد که او را از جنب و جوش و بازی منع کند، نباید او را مجبور به بازیهای خاصی کنید و یا فقط از او توقع داشته باشید که کار درست انجام دهد و در صورتی که درست نباشد او را تنبیه کنید. تربیت فرزند چه پسر و یا دختر را از سنین بالاتر شروع کنید تا موفقتر شوید.
برای خرید فوتبالدستی کلیک کنید.
احساسات پسران باید موردتوجه قرار بگیرد!
اینکه گمان کنیم پسران به دلیل تفاوتهایی که با دختران دارند از احساسات بسیار کمتری برخوردار هستند سخت در اشتباه هستیم؛ زیرا پسران نیز مانند دختران از عواطف و احساسات برخوردار هستند و نباید گمان کنیم چون مرد هستند نباید به هیچ عنوان احساسات خود را بروز دهند. باید در بروز احساسات به آنها کمک کنیم، به آنها محبت کنیم و بخواهیم که این محبت را پس دهند و زمانی که به ما محبت کردند و یا احساساتی شدند آنها را سرزنش نکنیم و همیشه آنها را سرکوب نکنیم و نگوییم مرد که گریه نمیکند و نباید ناراحتی خود را بروز دهد.
همچنین بخوانید؛ بازی گروهی کودکان
این رفتارها و حرفها روی تربیت فرزندان پسر تأثیر بسیار بدی میگذارد و آنها را به فردی خشک و ناتوان در بروز احساسات تبدیل خواهند کرد. با او حرف بزنیم از او بخواهیم مشکلاتش را بیان کند و نگذاریم آنها را درون خود بریزد و این طرز فکر جامعه را از او دور کنیم تا بداند خانواده همیشه مأمن درست و خوبی برای بیان احساسات است.
برای خرید ایر هاکی کلیک کنید.
همدلی و محبت؛ یکی از نکات تربیت پسر
در مورد تربیت فرزند پسر باید بگویم که باید در همان ابتدا تا دوران بلوغ و حتی بعدها نیز حمایت و توجه زیاد والدین به خود را داشته باشند و نباید والدین با خود بگویند فرزند ما از فلان سن در کوچه بازی میکند و همین برای او کافی است و یا او از احساسات زیادی برخوردار نیست و مانند یک دختر نیاز به توجه و حمایت ندارد.
همه این حرفها در چگونگی تربیت فرزند پسر اثر مخربی میگذارد. شما باید از فرزندان خود نظر بخواهید از او بخواهید که در مورد کارهایش به شما توضیح دهد و همچنین اگر در خانواده مشکلی به وجود آمد حتماً از او نیز راهحل بخواهید تا بداند نظرش برای خانواده مفید است. او را درک کنید برای او وقت بگذارید و نگذارید در دنیای خشن امروزی غرق شود و بعضی از خصایص انسانی را یاد نگیرد.
همچنین بخوانید؛ بازی خلاقانه کودکانه
نکته مهمی که تربیت فرزند پسر وجود دارد این است که والدین هیچگاه ارتباط فیزیکی و محبت فیزیکی را به کودک خودآموزش نمیدهند و فکر میکنند؛ چون فرزندشان پسر است به آغوش و نوازش مادرانه و پدرانه نیاز ندارد در صورتی که این چنین نیست. محبت فیزیکی برای هر انسانی لازم و ضروری است و اگر از کودکی روی پسرمان کار کنیم که محبت خود را اینگونه نشان دهد؛ در زندگی آینده خود نیز از آن سرباز نمیزند و محبت خود را بروز میدهد.
برای خرید اسباب بازی های فومی کلیک کنید.
خواندن کتاب برای فرزند پسر میتواند نجات بخش باشد!
بهترین روش تربیت فرزند پسر که باید مورد توجه قرار گیرد این است که باید او را فردی مؤدب و آگاه تربیت کنیم و این در صورتی ایجاد خواهد شد که او را تشویق به خواندن کتاب بکنیم، او را به درس و تحصیل علاقهمند سازیم و بگوییم برای اینکه فردی موفقتر و آگاهتر در جامعه باشی باید سواد بیشتری نیز داشته باشی. برای او کتابهایی تهیه کنید که علاقه زیادی به موضوع آن دارد.
خواندن کتاب به مراتب از دیدن فیلم و بازیهای کامپیوتری برای او بهتر و مفیدتر خواهد بود. البته این بدان معنی نیست که نگذاریم کودکان فیلم ببینند و یا بازی کنند؛ ولی باید در انجام این کارها برای او زمان تعیین کنیم و برایش برنامه ریزی کنیم. در هر سنی میتوانیم کتابهای مربوط به سنش را تهیه کنیم و از او بخواهیم داستانی که میخواند را برای ما تعریف کند در این صورت باعث ایجاد صمیمت بیشتری میشویم.
برای خرید سرسره بادی کلیک کنید.
افزایش عزت نفس پسران
همانطور که در تربیت دختران باید به اعتماد به نفس او در جامعه توجه نمود در تربیت پسر نیز نباید از این موضوع غافل ماند. یکی از نکاتی که در تربیت درست فرزند پسر وجود دارد این است که شما باید زمانی که عمل خوبی از او سر میزند او را تشویق کنید و برای انجام کارهای بد از او توضیح بخواهید؛ هیچگاه از تنبیه بدنی برای فرزندانتان استفاده نکنید باعث افت شدید عزت نفس در آنها میشود و صدمات جبران ناپذیری به شخصیت او وارد خواهد کرد.
زمانی که فرزند پسر شما در حال صحبت است به او خوب گوش دهید به او اجازه ابراز عقاید دهید و بگذرانید نظراتش را بیان کند این چنین اعتماد به نفس او نیز بیشتر خواهد شد. در تربیت پسر خود به این نکته توجه کنید که هیچگاه در موارد بیمورد از او تعریفهای نابجا نکنید و یا او را برتر از دختران خود ندانید که این باعث ایجاد یک اعتماد به نفس کاذب در فرزند شما میشود.
احترام را به او آموزش دهید!
پسرانی در جامعه مورد توجه و احترام قرار میگیرند که احترام به دیگران را بلد باشند و بتوانند به هر کس و یا هر چیزی احترام بگذارد. ایجاد این صفت خوب مبتنی بر روش صحیح تربیت فرزند پسر است. والدین باید به پسران خود زمانی که در خانه هستند احترام به پدر و مادر و بزرگترها را یاد بدهند و زمانی که به مدرسه رفتند در رفتار با دوستان و مربیان ادب و احترام را رعایت کنند تا زمانی که وارد جامعه شدند این صفت درونشان نهادینه شده باشد و به دیگران نیز احترام بگذارند.
شما باید علاوه بر اینها احترام به قانون و مقررات را نیز به کودک خود آموزش دهید البته که در آموزش این امر شما خود ابتدا باید قانونمند باشید تا فرزندتان نیز آن را رعایت کند.
برای خرید استند مشاغل خانگی کلیک کنید.
علایق او را مورد توجه قرار دهید!
در تربیت پسر خود باید به این نکته توجه داشته باشید که جامعه همیشه پسران و مردان را اشخاصی خشن تلقی میکنند و این طرز فکر اغلب روی پسران تأثیر زیادی میگذارد. اما والدین باید در تربیت پسر خود روشهایی را استفاده کنند تا این طرز فکر از او دور بماند. همچنین سلایق و علایق او را پیدا کنند و به آن توجه کنند و پشتوانهای برای او باشند.
علاقه و یا کاری را صرفاً به دلیل اینکه پول بیشتری در میآورند به پسران خود تحمیل نکنند و از آنها بخواهند به دنبال علایق خود بروند. حتی اگر به فعالیتهای پسرانه مانند فوتبال علاقه چندانی ندارند او را سرزنش نکنند و به دنبال علایق او بگردند.
نقش پدران در تربیت پسران
پدران نقش بسیار حائز اهمیتی در تربیت پسر خود دارند و نباید پدران به دلیل اینکه مدت زمان زیادی را بیرون از منزل هستند از تربیت فرزند پسر خود غافل شوند و همه بار این مسئولیت را بر دوش مادر خانواده بگذارند. نقش پدر در تربیت پسر خود بسیار اساسی است او باید به پسر خود تا جایی که او را به فردی لوس تبدیل نکند محبت کند علاوه بر محبت به فرزند باید در مقابل فرزند پسر خود به همسر خود نیز محبت کند تا پسران محبت کردن به جنس مخالف را آموزش ببینند.
او باید به فرزند پسر خود عذرخواهی کردن را بیاموزد و این را از خانواده شروع کند. پدرانی که برای پسران خود وقت بسیار زیادی میگذارند و با آنها سرگرم میشوند بیشک در تربیت فرزند پسر خود موفقتر هستند.
همچنین بخوانید؛ بازی های مناسب کودک در خانه
نقش مادران در تربیت پسران
مادران نیز مانند پدران نقش بسیار پررنگی در تربیت فرزند پسر خواهند داشت. پسران باید احساسات و عواطف را از مادران خود بیاموزند. نقش مادر در تربیت فرزند پسر شاید به مراتب گستردهتر و اساسیتر از نقش پدر باشد؛ زیرا مدت زمان زیادی را با او سپری میکنند. در جامعهای که احساسات و عواطف پسران اغلب در حال سرکوبی است مادران نقش پررنگی را برای جلوگیری از ایجاد این طرز فکر ایفا میکنند.
همچنین بخوانید؛ آموزش اعداد با بازی
آنها باید ابراز علاقه را به فرزند خود آموزش دهند تا او نیز در بزرگسالی بتواند احساسات خود را بروز دهد. رفتار مادران اگر با پسران خود صحیح باشد و به درستی از وی مراقبت کنند در آینده فرزندشان به فردی باعزت نفس تبدیل خواهد شد.
پسران باید بدانند که مادرانشان میتوانند بهترین دوست و رفیق برای آنها باشند و بهترین تربیت فرزند پسر نصیب چنین مادرانی خواهد شد و فرزند پسر این اطمینان را دارد که اگر رازی دارد باید ابتدا به مادر خود بگوید و با سرزنش روبرو نخواهد شد. اکثر پسرهایی که رابطه خوبی با مادر خود دارند؛ کارهای کمخطرتری را انجام میدهند و به افراد مورداعتمادتری در جامعه تبدیل خواهند شد.
همچنین بخوانید؛ اسباب بازی مناسب نوزاد
بلوغ و مهمترین مرحله از تربیت پسران
پسران در سن بلوغ کمی لجبازتر و یاغیتر میشوند شما به عنوان والدین باید به این نکات توجه کنید و نشانههای بلوغ را در پسر خود بدانید. این زمان پسران کمتر به حرف و نصیحت گوش میدهند و والدین باید بتوانند قبل از شروع سن بلوغ صمیمیت را ایجاد کند تا در دوران بلوغ نیز پسران بتوانند احساسات و ناراحتیها و دغدغههای خود را راحت با والدین خود در میان بگذارند.
در دوران بلوغ پسران بیشتر دوست دارند با دوستان خود وقت بگذرانند و والدین نیز در این مورد باید صبوری کنند و از دور مراقب فرزند خود باشند. در تربیت فرزند پسر لجباز باید به این نکته توجه کنید که نباید با پسران لجبازی کنید؛ مثلاً در مورد کاری به حرف شما گوش نمیدهند نباید مقابله به مثل کنید و با او بدرفتاری کنید؛ زیرا این کار باعث لجبازی بیشتر او میشود.
همچنین بخوانید؛ بازی والدین با کودک
جمع بندی
همه این نکات روشهای صحیحی بود که میتوانید در تربیت فرزند پسر خود مورد توجه قرار داده و از آن برای بهبود کیفیت زندگی پسرتان استفاده کنید. پیشنهاد ما به والدینی که قصد بچهدارشدن دارند این است که قبل از تولد فرزندشان چه پسر و چه دختر نکات تربیتی مربوط به خودش را آموزش ببینند تا بتوانند زندگی بهتری را برای کودکان خود ایجاد کنند.
در تربیت فرزندان خود هیچگاه از محبت کردن غافل نشوید ایجاد صمیمیت بیشتر والدین و فرزندان همیشه باعث تربیت فرزندانی خواهد شد که هم برای خانواده خود و هم برای جامعه مفید خواهند بود، میتوان مسئولیت یک زندگی را به آنها سپرد همچنین والدینی که به جای محبت به فرزندان فقط آنها را سرزنش میکنند اغلب فرزندانی با کمبود اعتماد به نفس و پرخاشگر خواهند داشت و این پرخاشگریها میتواند برای او دردسرساز باشد.