بلاگ

درمان حسادت کودک

همه آنچه که در رابطه با درمان حسادت کودک لازم است بدانید

اگر شما والدینی هستید که احساس می‌کنید کودکتان دچار حسادت شده است و گهگاهی علائمی را بروز می‌دهد بی شک نگران می‌شوید و در پی این هستید که بدانید علت حسادت کودک شما چه خواهد بود. حسادت احساسی نیست که به یکباره درون کودکتان شکل بگیرد و آن را بروز دهد این احساس به‌آرامی در کودک شما شکل می‌گیرد و هرگونه جرقه‌ای باعث بدتر شدن رفتار او می‌شود.

اگر شما از زمانی که این احساس در وی ایجاد شد و آن را بروز کرد در پی آن باشید که راه حل و درمانی برای آن پیدا کنید قطعاً موفق‌تر خواهید شد. در ادامه به درمان حسادت کودک و روش‌های مقابله با حسادت کودکان را برایتان می‌گوییم امیدواریم که برایتان مفید باشد.

همچنین بخوانید; بازی والدین با کودک

درمان حسادت کودک به چه شکل انجام می‌گیرد؟

نحوه درمان حسادت کودک به چه شکل است؟ در این قسمت می‌خواهیم به شرح این موضوع و بررسی آن بپردازیم. اگر کودک شما مبتلا به حسادت شده است و روزبه‌روز هم بدتر می‌شود و نسبت به کوچک‌ترین رفتار شما عکس‌العمل نشان می‌دهد بدانید و آگاه باشید که هرچه زودتر نسبت به درمان او اقدام کنید؛ موفق‌تر خواهید شد و تعلل در درمان حسادت کودک صدمات جبران ناپذیری را به کودکتان وارد خواهد کرد.

اما قبل از اینکه اقدامی برای درمان حسادت داشته باشید مطمئن شوید که خودتان از این رفتار ناشایست برخوردار نیستید و خودتان انجام نمی‌دهید در صورتی که خودتان هم حسود هستید بی‌شک در درمان حسادت کودک موفق نخواهید بود.

شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که چطور حسادت را درمان کنیم؟ برای اینکه پاسخ این سؤال را بدانید در ادامه با ما همراه باشید.

چگونه حسادت در کودکان درمان میشود

به درد و دل کودکتان گوش دهید!

یکی از روش‌های رفع حسادت بچه این است که به حرف‌های او گوش دهید خیلی از کودکان زمانی که دارند با والدین خود صحبت می‌کنند متوجه این می‌شوند که والدینشان به حرف او توجه چندانی ندارد و حواسش پرت است، این احساس باعث می‌شود که کودک شما حس بی ارزشی داشته باشد و نسبت به کارهایی که باعث شده شما به حرف او گوش ندهید حسادت بورزد.

باید به حرف‌های کودکتان با دقت گوش داده و نسبت به دغدغه‌ها و نگرانی‌های او عکس‌العمل نشان دهید تا عزت نفس کودکتان نیز حفظ شود و بالا بماند. گمان نکنید کودکان به دلیل سنشان دغدغه‌ای ندارند و همه حرف‌های او از سر حسادت است؛ باید بدانید دغدغه‌ها در سنین مختلف متفاوت است.

یاد بگیرید کودک خود را درک کنید و به او این اطمینان را بدهید که برای حل مشکلش به او کمک خواهید کرد تا کمی از حس بدی که در کودکتان ایجاد شده کم شود.

برای خرید وسایل خانه بازی کلیک کنید.

به کودک خود محبت کنید؛ اما او را لوس نکنید!

محبت والدین به کودکان حد و اندازه ندارد و هر چه بیشتر کودکان از عشق والدین لبریز شوند قطعاً تأثیر بسیار مثبتی رو آن‌ها خواهد داشت.

اما در کل نسبت به محبت کردن به کودکان خود کمی با احتیاط عمل کنید نه آن‌چنان زیاد به آن‌ها محبت کنید که لوس شوند و نتوانید حتی برای کارهای بدشان آن‌ها را سرزنش کنید و نه کم محبتی کنید که باعث حسادت و خشونت کودکان شود و دچار کمبود محبت شوند.

باید این نکته را بدانید که هر چیزی حد و اندازه‌ای دارد و اگر از حد خود خارج شود مشکل ساز خواهد شد. بی‌شک کودکی که در دوران ابتدایی زندگی خود از محبت سرشار والدین برخوردار باشد در ادامه زندگی و بزرگسالی نیز مشکل چندانی نخواهد داشت.

در کل محبت با محبت اغراق آمیز و تعاریف الکی تفاوت زیادی دارد؛ از کودک خود به گونه‌ای تعریف نکنید که گمان کند بهترین است و کمی هم جا برای اشتباه برای او بگذارید تا بداند در صورتی که خطایی از او سر بزند مورد سرزنش قرار خواهد گرفت.

برای خرید تاب و  سرسره کودک کلیک کنید.

از مقایسه کردن بپرهیزید!

یکی از عواملی که باعث بروز علائم حسادت کودکان خواهد شد مقایسه کردن والدین است. اگر والدین رفتار کودک خود را در هر اموری با کودکان دیگر مورد مقایسه قرار دهد باعث ایجاد این حس در کودکان خواهند شد.

مقایسه کودک در امور تحصیلی باعث می‌شود که او افت تحصیلی شدیدی پیدا کند و بدانید این رفتار نه تنها باعث پیشرفت او می‌شود؛ بلکه باعث افت شدید او خواهد شد. البته این مقایسه می‌تواند در بعضی از کودکان حس رقابت را تقویت کند؛ اما در اکثر کودکان حس نفرت و حسادت را برمی‌انگیزد و کودکتان را دچار آسیب‌های روحی و روانی می‌کند.

حتی اگر کودک شما در برابر خواهر و یا برادری که تازه به دنیا آمده خشمگین است و می‌گوید که او را دوست ندارد نباید شما پرخاشگرانه عمل کنید و او را سرزنش کنید؛ بلکه بهترین رفتار در درمان حسادت کودک این است که خیلی خونسرد برخورد کرده و آرام از او بخواهید که توضیح دهد علت اینکه فرزند دوم را دوست ندارد چیست این‌گونه شدت حسادت در او کمتر خواهد شد.

برای خرید الاکلنگ دو نفره کلیک کنید.

برای جلوگیری از حسادت کودک بین کودکان فرق نگذارید

از کودک خود نظر بخواهید!

یکی از راه‌های کاهش حسادت کودکان این است که کودکان را در نظردهی‌ها شرکت دهید و در امور منزل از او نظر بخواهید، به نظراتش گوش دهید و اگر نظر و ایده خوبی ارائه داد او را تشویق کنید این کار باعث می‌شود کودک شما حس ارزشمندی داشته باشد.

گاهی بعضی از والدینی که دارای چند فرزند هستند بین کودکان خود فرق می‌گذارند و به نظرات و ایده‌های یکی از کودکان کمتر اهمیت می‌دهند این رفتار تأثیر بسیار مخربی در کودک دارد. در درمان حسادت فرزند اول به دوم نیز این مورد را در نظر داشته باشید که به کودکان خود به یک اندازه توجه کنید.

بین فرزندانتان فرق نگذارید!

اگر شما فرزند کوچکی دارید و به تازگی هم فرزند دیگری را به دنیا آورده‌اید باید به شما بگویم اینکه فرزند اول شما نسبت به فرزند دوم حسادت بورزد بسیار شدید است پس در رفتار خود خیلی محتاطانه عمل کنید که باعث حسادت کودکان خود نشوید.

چون توجه‌ها به کودک دوم سرازیر می‌شود فرزند اول فکر می‌کند اهمیت خود را در خانواده از دست داده و باعث ایجاد حس بد و حسادت نسبت به فرزند دوم خواهد شد.

فرق گذاشتن بین فرزندان نه تنها در دوران کودکی اثری مخرب دارد؛ بلکه در بزرگسالی نیز در او تأثیر گذاشته و گمان می‌کنند از ارزش کمتری برخوردار است و حتی نسبت به خواهر و برادر خود نیز حس خوبی نخواهد داشت و این حس اگر برطرف نشود با او بزرگ خواهد شد.

برای خرید میز و صندلی کودک پلاستیکی کلیک کنید.

کودک خود را مورد تشویق قرار دهید!

یکی از راه‌های درمان حسادت کودک این است که به کوچک‌ترین رفتاری که کودکتان دارد توجه کنید و اگر کار خوبی انجام داد حتماً آن را در بین جمع دوستانش مورد تشویق قرار دهید.

اما اگر کودکتان دچار حس حسادت نسبت به دوستان و یا خواهر و برادر خود شده است برای درمان این حس می‌توانید کمی با کودک خود خلوت کنید از او بپرسید که چه مشکلی دارد او را تشویق کنید و به او بگویید که در خیلی از رفتارها از دیگران بهتر عمل می‌کند تا او نیز بتواند کمی آرام‌تر عمل کند و حسادت را کنار بگذارد.

راه‌های درمان حسادت کودک

از کنترل بیش از حد فرزندتان پرهیز کنید

اگر شما به تازگی صاحب فرزند شده‌اید و برای تربیت و آینده او بیش از حد نگران هستید و همه کارهای او را با وسواس پیگیری می‌کنید، او را بیش از حد کنترل می‌کنید باید بدانید که این رفتارها اثر سویی در تربیت و آینده کودک شما دارد.

به جای اینکه کودکان را بیش از حد کنترل کنید؛ قوانین و مقررات خوبی را برای منزل تنظیم کنید و از او بخواهید که به آن عمل کند؛ اما این مقررات نیز نباید به گونه‌ای باشد که کودک گمان کند تحت کنترل شدید قرار گرفته است.

برای خرید سافت پلی کلیک کنید.

الگوی مناسبی باشید

اگر کودک شما به تازگی حسادت می‌کند و این حسادت را در رفتار خود با دیگران نشان می‌دهد ابتدا قبل از اینکه نسبت به درمان کودک خود اقدام کنید کمی به رفتار خود دقت کنید. کودک از شما الگوبرداری می‌کند و کارهایی که شما انجام می‌دهید را تکرار می‌کنند.

این رفتارها اگر خوب باشد که چه بهتر کودکتان نیز انجام خواهد داد؛ اما اگر رفتارهای ناشایستی داشته باشید قطعاً او نیز از شما الگوبرداری می‌کند.

حتی اگر به طور ناخواسته حرف یا عمل ناشایستی از شما سر زد سریع نگران نشوید و گمان نکنید کودک با همان یکبار این خصوصیت را از شما یاد می‌گیرد، سریع جبران کنید و توضیحی درباره رفتار خود بدهید تا کودک شما نیز متوجه غیرعمدی بودن این خصوصیت و بد بودن آن بشود.

کودکان را در معرض حسادت قرار دهید

شاید برای شما جالب باشد؛ ولی اگر کودکان را در معرض حسادت قرار دهید این حس درونشان بیشتر می‌شود.

شما نباید این حس را در کودکتان تقویت کنید زمانی که در جمعی قرار دارند که کودکان هم‌سن‌وسال وجود دارد لازم نیست شما به کودکان دیگر توجه داشته باشید، اگر می‌دانید کودکتان کمی دچار حسادت شده است قطعاً به این موضوع توجه داشته باشید که در جمع، از کودکان تعریف نکنید و یا کودک خود را در جمع تحقیر نکنید که این عمل در تقویت و افزایش حسادت کودک شما مؤثر خواهد بود.

یکی از راه‌های جلوگیری از حسادت کودکان این است که از کودک تعریف کنید از ویژگی‌های مثبتش به دیگران بگویید و او را بین دوستانش مورد تشویق قرار دهید تا او بداند دلیلی برای حسادت برایش وجود نخواهد داشت و در جایگاه خوبی قرار گرفته است.

کودکان را در معرض حسادت نگذاریم

سن شروع حسادت در کودکان را پیدا کنید

برای اینکه کودک شما دچار حس حسادت نشود و بخواهید نسبت به درمان حسودی بچه‌ها اقدام کنید باید سن شروع آن را در کودک خود پیدا کنید. سن حسادت در کودکان می‌تواند از 1 و نیم سالگی شروع شود و اگر درمان نشود همین‌طور پیشرفت کرده و در زمانی که شما صاحب فرزند دوم شوید به شدیدترین دوره حسادت کودک برسد.

اول از همه یکی از راهکارهایی که برای درمان حسادت کودک در ابتدای کار وجود دارد این است که به کودک خود همه احساسات را آموزش دهیم، کودکان در بدو تولد و در ابتدای دوران زندگی خود درکی از خشم، اضطراب، استرس و حسادت و غیره نخواهند داشت و شما ابتدا باید به آن‌ها آموزش دهید که این ویژگی‌ها، ناپسند به شمار می‌آیند.

برای خرید استند مشاغل کودک کلیک کنید.

بازی درمانی می‌تواند در درمان حسادت کودک شما مؤثر باشد!

اگر احساس می‌کنید کودک شما حسود شده است و نسبت به هر کودک دیگری واکنش نشان داده و خشمگین می‌شود؛ می‌توانید از بازی درمانی برای درمان حسادت کودک خود استفاده کنید.

برای کودک خود با عروسک‌ها و وسیله‌هایش تصویرسازی کنید و در تصویرسازی به حس حسادت او اشاره کنید و از اخلاقیات او تعریف کنید و به او بگویید می‌تواند احساساتش را با عروسک‌ها و نقاشی‌هایش بیان کند.

همچنین اگر کودک شما به‌واسطه این حسی که دارد خشمگین باشد شما می‌توانید از او بخواهید که عروسک‌هایش را دعوا کند و انرژی خود را روی آن‌ها تخلیه کند؛ این روش درمان حسادت کودک بسیار کمک کننده هستند.

تبدیل حس بد به خوب در کودک

حس حسادت یکی از بدترین حس‌هایی است که بسیار آسیب زننده است همچنین این حس می‌تواند باعث ایجاد حس عصبانیت، پرخاشگری، اضطراب و استرس در کودک شما شود.

اگر کودک شما نسبت به دوستانش حس حسادت دارد از او بپرسید که علت این حسادت چیست و اگر به‌عنوان‌مثال در درس نسبت به دوستش حسادت می‌کند از او تعریف کنید و بخواهید که تلاش کند تا از دوستش بهتر عمل کند و والدین نیز با او همراهی کرده و در موفق شدن به کودک کمک کنند تا حس بهتری را برای او ایجاد کنند و درنهایت حس حسادت تبدیل به یک حس رقابت سالم می‌شود.

همچنین بخوانید; بازی خلاقانه برای کودکان در خانه

درمان حسادت بچه‌ها در زمان مناسب

جمع بندی

در آخر صفر تا صد درمان حسادت کودک را برایتان گفتیم امیدواریم که اگر کودکتان به این عارضه دچار شده و نسبت به رفتار دیگران عکس‌العمل‌های بدی از خود نشان می‌دهد؛ مطالب بالا را مورد مطالعه قرار داده تا نسبت به درمان حسادت بچه‌ها در زمان مناسبی اقدام کرده باشید.

باید بدانید که اگر کودکتان در شدیدترین حالت حسادت قرار داشته باشد بازهم دیر نیست، کودکان زود یاد می‌گیرند زود الگو می‌گیرند و زود هم فراموش می‌کنند پس اگر بخواهید در درمان حسودی کودکان قدمی بردارید؛ کار چندان سختی نمی‌باشد فقط نیازمند این است که صبور باشید و با آگاهی کامل عمل کنید تا این رفتار را از کودک خود دور کنید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *